30 C
Kopychyntsi
сьогодні 24.03.2024
Архів новин 2006-2018ПодорожіГК "Буковель" - рай для екстремалів

ГК “Буковель” – рай для екстремалів

-

Гірськолижний курорт №1 в Україні. Таким статусом себе величає туристичний комплекс „Буковель”, що в Карпатах. І це дійсно так, адже по залучених інвестиціях та темпах розвитку інфраструктури він посідає 1 місце не лише в Україні, а й у всій Європі.
Тому й не дивно, що кожний рік його відвідує сотні тисяч туристів, любителів екстриму та відмінного сервісу. Тут можна спуститися з крутих трас на гірських лижах чи сноубортах, попаритись у сауні, або ж просто помилуватися величчю Українських Карпат з вершин гір Буковель (1127м.), Чорна Клева (1246м.) та гори Довга (1372м.).
Але поряд із популярністю, ГК „Буковель” має ще й славу одного з найдорожчих гірськолижних курортів Східної Європи. Чи справді це так, я вирішив перевірити сам.

Отож, зібравши компанію, серед яких обов’язково має бути хороший водій, адже їзда засніженими серпантинними гірськими дорогам потребує неабиякового вміння, та знавця маршруту, що також не малозначно, ми вирушили на Буковель. Якщо ви звичайно не зібралися ночувати, а вирішили з’їздити на один день, то потрібно виїжджати десь в годині шостій ранку. На Буковель можна їхати декількома маршрутами. Найпопулярніших два: перший – Чортків – Товсте – далі поворот на Городенку, сама Городенка, перед Коломиєю повертаємо праворуч як на Яремчу, і на відрізку Яремча – Рахів, ви побачите з’їзд праворуч з вказівкою, Буковель – 6 км. А також інший, яким їхали ми: Копичинці – Бучач – Івано-Франківськ – Надвірна – Яремча, і далі так само. Єдине що повинен застерегти, це відсутність заправок, найближчі у місті Яремча та Ворохті, тому шановні автолюбителі, пальним потрібно запасатися заздалегідь, адже відстань в одну сторону понад 200 км, а якщо ви ще захочете відвідати цікаві місця Ворохти та Яремчі, то загальний кілометраж поїздки становитиме щонайменше 500 км.

Отже під’їжджаємо до комплексу. Перше, що потрібно, це визначитись, що ви саме тут збираєтесь робити. Немале значення має кількість купюр у вашому гаманці.
Прокат лижного спорядження. Його можна взяти як у самому комплексі, ціни варіюють в діапазоні 55-80, 220-380 грн. за один день прокату, або у ближніх селах, 40-60грн/день. В обох випадках потрібно залишити паспорт чи водійські права в заставу.
Харчування. Бажано бутерброди і закуски брати із собою, бо ціни на їжу тут астрономічні. Наприклад за тарілку борщу вам прийдеться виложити 25 грн.
Витяги. Або простіше в народі – підйомники. Ціна одного підйому складає від 14 грн. Якщо ви тут вже не вперше, то за день ви підніметесь та спуститесь разів 30. Тому доцільніше купити абонементи на 1 день – 120 грн. 5 днів – 430 грн. Ціни дійсні до 31 листопада (в сезон, який почнеться 1 грудня ціни підростуть мінімум в 1,5 рази). Їх можна придбати, як у самому „Буковелі”, так як зробили ми, так і в авторизованих точках продажу в Тернополі чи Івано-Франківську, або заказавши на сайті http://www.bukovel.com.

Види на лижні траси

Проживання. Одна доба для сім’ї з трьох чоловік, обійдеться вам мінімум в 450 грн, максимум – 15000грн. Можна правда заночувати і в найближчих селах, таких як Паляниця чи Яблуниця. Вартість ночівлі в яких для 1 чоловіка складе 50-80 грн.
Розваги. На розваги жалітись гріх, були б гроші. Сауна, ресторани, більярд, квадроцикли – все до ваших послуг.

Окрему мову заведу про снігодувні машини, які забезпечують поновлення лижного покриву. Вартість однієї близько мільйона гривень. А їх тут на всіх трасах близько сотні. Уявіть тепер, які тут гроші вкладено. А тим часом комплекс все розростається, створюються нові траси, лінії витягів, ресторанно-готельні комплекси, будівництво яких не припиняється навіть зараз. Постійно над нашими головами літав вертоліт, який відносив опори витягів на новостворену лижну трасу. До речі траси бувають трьох ступенів складності: для новачків, досвідчених лижників та спортсменів-експертів. Так що вибирати вам, від себе ж скажу, якщо ви на „Буковелі” вперше, то навіть дитяча гірка вам здасться олімпійським трампліном, але з кожним спуском страх пропадає і в кінці дня ви себе вже відчуєте може не майстром спорту по слалому, то хоча б першорозрядником. Не забудьте також теплу одіж та рукавиці, бо чаєм за 5 гривень дуже й не зігрієшся.
Покидаючи Карпати, ми ще довго оглядались назад, милуючись унікальними краєвидами цього мабуть найпрекраснішого куточка України. Тому кожний із нас пообіцяв повернутись сюди ще не один раз, адже всі враження від побаченого словами не передаси.

Лишається чекати тільки снігу і стрімголов за адреналіном

 

попередня статтяЗорі в калюжах…
наступна статтяНічний вокзал „Копенгагена”
bigfanhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

НАЙФЕСТИВАЛЬНІШЕ СЕЛО УКР...

8 серпня 2021 року село Яблунів здобуло Рекорд України, як найфестивальнішого села. Щороку тут проходять 4 фестивалі, до кожної пори року.Взимку ...