30 C
Kopychyntsi
сьогодні 16.04.2024

Зорі в калюжах…

-

Цікаво, а де шукати ті зорі? Чи як їх треба бачити? Чи є якісь принципи, правила, специфіки, особливості? Чи є той, хто може пояснити, чому хтось із нас особливий, а хтось – ні? Чому комусь посміхається доля, причому постійно, а комусь вона так само перманентно скалить зуби?

 

Ні – ніхто. Бо особливий будь-хто, будь-хто бачить зорі і, більше того, будь-хто – сама та зоря. Хтось у калюжі, а хтось – у морі діамантів і золота.

Колись мали завдання від одної дуже приємної молодої викладачки. Полягало воно в тому, щоб розпитати в людей про щастя. Просто спитатись: «Чи Ви щасливі?».

Знаєте, біля ненашої будівлі нашого інституту є зупинка тролейбуса, та сама зупинка, на якій ми виходимо, коли їдемо з центру. Там є магазинчик такий маленький, мобільні телефони продають. Назву говорити не буду – то вже реклама вийде. І в тому магазинчику є продавець-дівчина, звичайна така дівчина, не дуже примітна, ні. Вона абсолютно звичайна. Але мені тоді закортіло до неї зайти.

  • Ви щасливі?

  • Ні. – відповіла вона сумно.

  • А що заважає бути щасливою?

  • Кохання.

Пауза, болюча така пауза і вимучена. Ніби і дівчина, і я подумали про те й саме: вона – про причину свого нещастя, а я – про те, що колись те саме відчував.

  • А яка остання радість була в Вашому житті?

  • Остання?.. Учора в мене був день народження.

  • Вітаю!

  • Дякую.

І я вийшов. Після того я пішов шукати інших людей і інше щастя. Але ж та дівчина не полишала моїх думок довго. Вона тоді й стала тією зорею в морі буденщини. Хтось може говорити, що це банально чи пафосно, проте мені так не здається. У тих очах був біль і чистота, мені відкрилася людина, яка бачила мене вперше в житті. Саме це важливо!

попередня статтяХто ми?
наступна статтяГК “Буковель” – рай для екстремалів
Danyahttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...