30 C
Kopychyntsi
сьогодні 16.03.2024
НовиниКопичинціМихайло Мимрик та його шкільний ансамбль

Михайло Мимрик та його шкільний ансамбль

-

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівником Михайлом Мимриком та дізнатись детальніше про цей музичний колектив.

Як довго існує оркестр? Скільки дітей зараз грає у ньому?

–   Оркестр існує вже більше п’яти років, хоча його історія сягає 60-х років. На даний момент, у нас грає сорок п’ять учнів і дев’ять вчителів. 

Які «найрідкісніші» інструменти використовуєте?

–  У нашому арсеналі є домбра, пріма, домбра тенор, домбра бас, а також контрабас, балалайка. Деякі інструменти нам приносять люди, які, знайшли їх на своєму горищі. А одного разу музичну знахідку принесли просто  з городу…

Як довго ви займаєтеся музикою?

– Коли був восьмикласником, то у Будинку культури вже на танцях грав! А потім пішов до училища, де також обрав музику, як фах. Якщо ж порахувати, то вже пів свого життя я займаюсь музичним мистецтвом.

Як відбувається Ваша робота з дітьми? 

–  Усі діти старанні. Починають навчатись музиці із четвертого класу. А у п’ятому вони вже виходять на сцену. Я навчав музиці багато дітей і завжди настає той сумний момент, коли вони «виходять у світ». Але згодом наш колектив знову поповнюється маленькими музикантами!

 – Як Ви думаєте, яке місце займає оркестр у житті дітей?

– Думаю досить вагоме. Вони можуть реалізувати себе, вчаться працювати в команді, адже схожого оркестру немає у цілій області. Усі учасники є дуже талановитими, тому я гордий за те, як вони представляють нашу школу.

–  Чи публікуєте ви десь виступи оркестру? У якому жанрі працюєте?

–   На Youtube можна знайти багато наших виступів. Граємо ми різнопланові твори відомих музикантів. Наприклад, “Ave Maria” Фрідріха Шуберта. Одного разу навіть зіграли саундтрек із фільму «Пірати Карибського моря»!

Інтерв’ю провела Ірина Задорожна.

Також, ви можете переглянути відео візиту в кабінет до Михайла Мимрика:


Задорожна Ірина
Журналіст газети «Наднічлавські вісті». Життєрадісна та креативна, легко знаходжу спільну мову з кожним. Люблю читати та маю багато різнопланових хобі.

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК...

Щорічно, 30 вересня, відзначається Всеукраїнський день бібліотек.Бібліотека – це справжня скарбниця, яка зберігає пам'ять і мудрість народу. В Ук...

НАЙФЕСТИВАЛЬНІШЕ СЕЛО УКР...

8 серпня 2021 року село Яблунів здобуло Рекорд України, як найфестивальнішого села. Щороку тут проходять 4 фестивалі, до кожної пори року.Взимку ...