30 C
Kopychyntsi
сьогодні 27.04.2024
НовиниКопичинціВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИШКІЛ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИШКІЛ

-

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського козацтва, за підтримки спілки Ветеранів Афганістану на чолі із Сергієм Лісовим, спілки офіцерів України в Тернопільській області на чолі із Полковником Кравчуком В’ячеславом та оперативно-тактичної групи «Захисту України» Чортківського ВПУ на чолі із Чорнієм Михайлом.

Даний вишкіл відбувся у Громаді вперше, та Він став не просто частиною поглибленого вивчення предмета «Захист України», а й важливим компонентом військово-патріотичного виховання молоді. Адже до проведення заходу було залучено й ветеранів бойових дій на Сході України та в Афганістані й військовослужбовців.

Про необхідність та зацікавленість у даному заході ми можемо переконатись завдяки кількості учнів, котрі сьогодні прийшли, близько 60 випускників шкіл Копичинецької міської територіальної Громади.

Військово – патріотичний вишкіл є не лише формою всебічного розвитку й виховання молоді, а й можливістю дізнатись та перейняти досвід від ветеранів та військовослужбовців. Живе спілкування з дитячою аудиторією, атмосфера позитиву й доброзичливості, спортивні змагання та інші чинники позитивно впливають усіх учасників вишколу.

Сьогодні ж учні отримали базові теоретичні знання із правил поведінки зі зброєю, отримали навички збірки та розбірки навчальних автоматів, ознайомились із видами гранатометів. Також мали можливість здійснити навчальні вистріли із гвинтівок холостими патронами, що принесло їм чимало позитивних емоцій.

Для того аби піднести командний дух учні шкіл проходили смугу перешкод та брали участь у дуельних змаганнях зі стрільби.

Наприкінці військово – патріотичного вишколу учнів було нагороджено грамотами, кубками та медалями, за зайняті місця у змаганнях. А саме, у дуельних стрілкових змаганнях перше місце посіли учні «ЗОШ I-III ст. №2» м. Копичинці, друге місце – учні НВК «ЗОШ I-III ст.№1 гімназія» м. Копичинці, третє місце – «ЗОШ I-III ст.» с. Гадинківці та «ЗОШ I-III ст.» с. Яблунів.Переможцями на смузі перешкод стала команда учнів «ЗОШ I-III ст.» с. Яблунів, друге місце посіла команда учнів НВК «ЗОШ I-III ст. №1 гімназія» м. Копичинці, третє місце зайняла команда учнів «ЗОШ I-III ст.» с. Гадинківці.

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ЗУСТРІЧ З ОСТАПОМ ДРОЗДОВ...

Сьогодні відбулась зустріч - діалог із Остапом Дроздовим у Копичинецькій бібліотеці для дорослих. Говорили не про прості буденні речі, а про самоіден...

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ СЕЛА ОРИШ...

30 серпня відбулося святкування Дня села Оришківці!

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...