30 C
Kopychyntsi
сьогодні 27.07.2024
Архів новин 2006-2018ПодорожіКрок вліво, крок вправо - розстріл

Крок вліво, крок вправо – розстріл

-

Не помилюсь, якщо скажу, що кожний нормальний мужик в дитинстві грав з друзями у так звані «войнушки». Бігали ми з рогатками та різноманітними самострілами, водяними пістолетами, а то й просто дерев’яними муляжами. З часом ми підросли, появились всюдисущі проблеми та клопоти. Але потяг хоч на годинку перетворитись на Рембо не пропав, і на розраду нам появився такий вид активу як пейнтбол.

Пейнтбол – це гра, в якій можна зрешетити "злобного" шефа або "зануду" підлеглого із спеціальної зброї, маркера, використовуючи при цьому "кулі" – різнокольорові кульки з фарбою. Головне – це рівність, будь ти начальник, чи звичайний водій, фізична сила також не настільки важлива, як розум і рішучість, і у результаті всі залишаться живі. А вже про фонтанний вихід адреналіну та море позитивних вражень я взагалі мовчу.

Отож, почувши що у сусідньому Чорткові організували пейнтбольний клуб ми рвонули туди. Події відбуваються у закинутому кар’єрі, неподалік міста. Організатори одівають вас у спец форму(зразу порада – камуфляж цей ну дуже резиновий, і поруч з фонтаном адреналіну по плечах при маневрах текла ще річка поту, тому краще брати свій, чим цупкіший тим краще, якщо звичайно не жалко, бо кулі лишають масний слід), дають маркери і патрони, ну і дальше як то кажуть «флаг в руки». Мається на увазі, що вас розбивають на команди і роздають пов’язки двох кольорів, щоб бува ви не розстріляли «свого», хоча і таке трапляється дуже часто. Тому у грі потрібно постійно стежити як за маневрами противника так і за своїми.
Емоційну суть пейнтболу теоретики визначають як "повернення в дитинство": Хлопчиська традиційно грають у війну, а дорослі дядьки традиційно хочуть знову відчути себе хлопчиськами. Спеціальної підготовки не вимагається; фізична сила і вік не так важливі, як кмітливість і сміливість. Є декілька правил. Основні з яких – не знімайте захисну маску на ігровому полі і в пристрілювальних зонах. А також не стріляйте в зайчиків, білочок, пташок, суддів і уражених гравців. Не стріляйте в супротивника з відстані менше 5 метрів. Не стріляйте у відкриті ділянки голови. При виході з поля поставте маркер на запобіжник.
А тепер про суть самої гри. Переважно грають по двом сценаріям: перший – винищення супротивника, різноманітними методами, тобто атакою, чи маневрами, при яких важливу роль відіграє правильне обрання позиції, і другий – захоплення ворожого прапора і його переміщення в свій табір. Звичайно, більше професійні команди організовують цілі місії, як в «контрі», але для цього потрібно вже певні умови, ну і звичайно навики. Ми ж поганявши 2,5 годинки вистріляли своїх 100 куль, які нам обійшлися у 50грн., із морем вражень поїхали додому святкувати День Молоді, який у нас чогось перенесли на цю неділю. Але це вже не настільки важливо, адже вражень за день залишилось море.

І насамкінець: багатьом мабуть цікаво чи болюче попадання кулі? Відповідь – все залежить від дальності пострілу, та місця попадання. Трішки болючі попадання в ноги, особливо якщо в момент влучання штани пристали до тіла, більш вразливі руки та плечі, але то все терпимо, і навіть корисно. Адже це заставляє тебе бути більш обережнішим та рухливішим. Отож панове, відчуваєте себе мужчинами, або можливо дівчатам надоїли постійні насмішки? Збирайте команду і гайда на полігон, там вже розберемося хто чого вартує.

попередня стаття
наступна стаття

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Копичинецька ОТГ через 10...

Найвища точка громади сягає 400 метрів. Найнижча - 280 метрів.

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...