30 C
Kopychyntsi
сьогодні 25.04.2024
Архів новин 2006-2018Від редакціїПро "Конкурс автора"

Про “Конкурс автора”

-

У статті „1/2 Конкурсу автора” виникло багато питань з приводу оцінювання робіт. Уважно поміркувавши та розглянувши ваші зауваження, наводжу остаточний варіант оцінювання.

Для того, щоб правильно визначити переможця, вернімося до первинного варіанту умов конкурсу, тих, що були вказані на рекламних афішах. На фото зображено варіант афіші конкурсу, що з’явився у місті 12 березня 2007 року. Тепер спробую відповісти на ваші запитання та обґрунтувати поради.

Вважаю, що переможцем має бути один твір!

Якби ми визначали лише один твір, це було б попсово, адже таких конкурсів багато в Україні. Задля урізноманітнення започаткували конкурс на кращого автора. Тобто, ми визначаємо сукупність творів певного автора і оцінюємо його творчий потенціал.

Треба було обмежити кількість творів, а то можна весь архів на сайт закинути…

На варіанті оголошення вказано, що автор повинен подати не менше 3 робіт, але обмеження немає. Якби воно було, то на сайт потрапило б не більше 45 творів, так як учасників конкурсу зараз лише 15 (не враховуючи мене). Така кількість творів була б нецікавою для оцінювання, та й популярність конкурсу була б меншою.

Змінювати правила під час конкурсу не етично…

Я так само вважаю. Тому нічого змінювати не буду.

Увага, оголошую вердикт!
• 200 грн. отримає лише той автор, що написав не менше 3 робіт по 4 000 знаків і більше, має в активі не менше 100 голосів (приблизна кількість днів у конкурсі становить 100 днів). 100 голосів я ввів пізніше, але так буде правильніше, погодьтеся, бо автор може надіслати твір за кілька днів до кінця конкурсу, проголосувати кілька разів і отримати найвищий бал.

• 50 грн., як заохочувальний приз, дістанеться авторові, що написав не менше 3 робіт на 3 999 знаків з проділами і менше, має в активі не менше 100 голосів.

• Запропонована система рейтинг Х на коефіцієнт голосування вважаю непотрібним нововведенням, адже вона визначає популярність автора(але популярність є і негативна, зауважте), а не його творчий потенціал. Візьміть для прикладу твори Дені, який з рейтингом 3.3 за цією системою посідає перше місце, і твори Нати Марак, що за моєю версією рейтингу 4.9 також займає першу позицію. Порівняйте літературну значущість і зрозумієте, хто тут справді талановитий автор, а хто не має що робити і голосує за себе по кілька разів з різних комп’ютерів. Це стосується усіх п’ятьох авторів, що займають передові позиції у моєму рейтингу. Усі вони заслуговують на грошовий подарунок. Щоправда, лише у 50 грн. (це нововведення виникло зовсім недавно і воно доповнює конкурс, а не змінює його умови).

• Що стосується 200 гривень, то їх найімовірніше отримає Мар’яна Кугубаєва, адже тільки вона виконала всі умови конкурсу: написала 3 роботи не менше 4 000 знаків, набрала не менше 100 голосів.

Якщо глянути на рейтинг, то й рахувати нічого не варто, адже одноосібним переможцем зараз є Мар’яна Кугубаєва і її наздогнати буде непросто.

Я все, начебто, написав вам. Є запитання? Пишіть їх у коментарях – обов’язково відповім.

Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...

Турнір з кібер футболу у ...

у селі Гадинківці, відбувся турнір із кібер футболу, де змогли взяти участь шістнадцять любителів віртуальних ігор. Вони методом жеребкування були по...