30 C
Kopychyntsi
сьогодні 27.03.2024

2008 рік. Як це було

-

Ось минає черговий рік. Як і в кожної людини, так і в нашого сайту у 2008 році були як радощі так і тривоги, як злети так і падіння. Прийшов час підводити підсумки про роботу.

Перш за все варто подякувати Вам, всім користувачам нашого порталу. Без Вас наша праця була б марною.

Саме перше хочеться сказати словами сухої статистики. Отже, станом на 24 грудня 2008 року наш сайт відвідало більше 114 тис.користувачів з більше ніж 70 країн світу, переглянуто більше 430 тис. сторінок сайту.

 diagr2008.jpg

Як видно з графіка левову частку займають користувачі з України. Приємно, що сайт також читає і копичинецька діаспора в світі. США, Норвегія, Росія, Англія – держави з яких найчастіше заходять на наш сайт, окрім того є і екзотичні країни – Кенія, Палестина ;). Нашого цвіту по всьому світу 🙂 (Всі дані взяті з інформаційно-аналітичної системи Google Analytics).

Отже із сухою статистикою покінчено. А тепер трішки гумору. Окрім класичних запитів у пошукових системах – „Копичинці”, „Копичинці сайт”, „kopychyntsi.com.ua” у 2008 році нас також знаходили за “сценарій нового року для старшокласників”, „як правильно збирати березовий сік” ну і т.д. :). Ну а тепер підведемо підсумки про проведену роботу.

Як Ви мабуть помітили, kopychyntsi.com.ua, є не лише інформаційним джерелом нашого містечка, але й організатором багатьох культурних подій в місті. Разом із своїми друзям та партнерами, як то kopy.com, МГО „КІМ”, ТЗОВ „Зірка”, музею театрального мистецтва та інших ініціативних людей було проведено низку заходів. Вже своєрідним „брендом” стали вечірки. Цього року їх було не так багато як хотілось би, але тим не менше.  

Цьогоріч нам вдалось провести Різдвяну вечірку , Вечір пам’яті В.Івасюка , Українська вечірка 2008 (на Івана), Вечірка до 2-ї річниці сайту , ну і остання Український сегмент (мала на меті знайомство з сучасною українською поп, рок та клубною музикою).

Не залишилось без уваги і спортивні події міста. Вже вдруге було розіграно кубок сайту зі стрітболу. Окремою яскравою подією став перший пейнтбольний турнір „Семкова сотня” , який мав під собою героїчне підґрунтя Копичинецького краю.

Митецька частина міста мала змогу реалізувати себе на літньому фотоконкурсі „Фотоспека” , переможці якої отримали цінні призи. Спільно з Копичинецьким музеєм театрального мистецтва з нагоди річниці Незалежності України було проведено фотовиставку „Наша Незалежність” . Мабуть це все що згадалось (можливо щось забув).

Проте без ложки дьогтю в бочці меду у цьому світі не буває. Оскільки все зараз робиться за гроші (особливо в час економічної кризи), тому можливість проводити певні заходи на пряму залежить від наявних грошей у сайта. Аналізуючи відвідуваність і кількість запитань відносно реклами нами було розроблено рекламну концепцію, яка дозволить підприємцям якісно донести до копичан свою інформацію та ще й з вигодою для самих Копичинців, адже всі кошти які ми отримаємо від рекламодавців підуть на проведення різного роду заходів. (незабаром інформація про рекламу буде доступна на сайті, про що повідомимо додатково).  

Вже найближчим часом ми отримаємо перший платіж за інтернет-рекламу від Google (та що зліва сторінки), за що щиро вдячні користувачам (ваші кліки по рекламі дуже корисні, клікайте далі :)).

Ну і на сам кінець про плани і про вже зроблене. Вже зараз ми оновили дизайн нашого сайту, що має стати новим періодом в його історії. Також ми замовили в однієї дуже талановитої художниці нашого міста логотип для нашого сайту. Думаю найближчим часом ви його оціните.

В 2009 році плануємо провести другу рекламну кампанію сайту (перша була ще до відкриття сайту :)). Макети реклами вже виготовлені. Також будемо популяризувати наш портал у ЗМІ, як у друкованих так і у Інтернеті.

Для отримання найновішої інформації плануємо налагодити партнерські стосунки з Тернопільськими друкованим та Інтернет ЗМІ. І надалі думаємо проводити вечірки, проте як часто і якої тематики ще не ясно, але те що вони будуть – факт.

Також під великим знаком неясності є й інші заходи, для яких немає поки що точної концепції. Є ідеї але немає ні дат, ні методики. Поки що. Ось дещо з цього: 1) Щось на кшталт „ночі кіно”, ніч, під час якої копичани зможуть познайомитись з світовими кіношедеврами (не дешеві голлівудські фільми, а справжнє КІНО). 2) існує ідея і про реалізацію міського квесту (думаю за участю новоутвореної станиці Пласту). Тут також одна ідея.

Окрім популяризації сайту плануємо розпочати кампанію чи проект „Розкажи світові про Копичинці” у рамках якого будемо популяризувати наше місто в Інтернет „просторі”, у Вікіпедії, Вконтакті і т.д. Яким чином це буде проходити також не знаю. Слідкуйте за інформацією на сайті.

Мабуть у 2009 році і далі проведемо „Семкову сотню” та стрітбольний турнір. Головне шоб були учасники. Також для більшої інтерактивності планується розширювати відео та фото галерею. Вже зараз є декілька широко висвітлених відео подій з життя міста. Чекайте незабаром на сайті.

Звісно в трьох такі справи не робляться. Тому якщо ви ініціативні, маєте бажання долучитись, пропонуйте, дзвоніть, діліться ідеями. Є форум, пропонуйте. Доречі про форум, плануємо розширити штаб модераторів форуму, щоб на ньому будуть цікаві теми з життя міста і не тільки, також і надалі шукаємо авторів новин. І ще одне, якщо ви не вмієте (у що я особисто не вірю) писати, але маєте фото, відео матеріали з певної події з життя міста. Не соромтесь, присилайте це все добро нам. Контакти у розділі „Про сайт”. Окремо хочеться сказати про веб-камеру. Ця ідея сидить у мені досить довго. Надіюсь в цьому році ми все таки „провернемо” це діло разом з нашим партнером комп’ютерним центром kopy.com. Поживемо, побачимо.

Мабуть цього річ проведемо і якийсь конкурс. По ньому також „глухо”. Пропонуйте ідеї.

Розумію, що „багато букофф” але все таки річний підсумок 😉 Написав мабуть не все що хотів, але і так вже надто багато тексту. Та й настрій зараз більше святковий ніж робочий.

Пропонуйте, зголошуйтесь, пишіть на сайті, коментуйте статті, залишайтесь з нами.

З ПРИЙДЕШНІМ НОВИМ РОКОМ ТА РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!

Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

Копичинецькі пауерліфтери...

Пауерліфтинг - це силовий вид спорту, коли спортсмен долає вагу. До нього входять три основні вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги леж...