30 C
Kopychyntsi
сьогодні 28.03.2024
Архів новин 2006-2018СуспільствоСвято душі у Копичинцях

Свято душі у Копичинцях

-

Легенький морозець пощипує щоки, чистий білий сніг стелить стежки до Будинку культури міста Копичинці. Всі у відчутті великого духовного свята. І ось? нарешті, на сцені майстри слова, золоті голоси України Степан Галябарда та Степан Гіга. Фоторепортаж та ексклюзивне інтерв’ю читайте далі.

 

Спочатку вельмишановного ювіляра чудовими піснями на релігійну тему привітав о. Валерій Сератюк. Пізніше він вручив свою книгу з релігійними піснями (до речі, вступ до якої писав сам ювіляр Степан Петрович Галябарда). Далі лунала чудова пісня у виконані о. Валерія "Радуйся Марія". Згодом Степан Галябарда розповів про зустріч з творчістю Валерія Сератюка, на що виконавець віддячив прекрасною піснею у подарунок ювіляру "Я син хрещеної землі".
Роки життя, мов та вода …

По легко хриплому і виснаженому голосі, та на емоційному обличчі ювіляра були передані усі тонкощі люблячої і патріотичної особистості, просто чудової і патріотичної людини. Степан Галябарда висловив свої глибокі надії про щасливе майбутнє нашої рідної Неньки України. Згодом він зачитав декілька віршів і запросив на сцену свого доброго друга, артиста і поета, якого не менш більше чекали копичани, пісняра і просто хорошу людину Степана Гігу. Після мійних обіймів Степан Гіга в гарному настрої подарував пісні "Дружина" та "Ваша присвітлосте дамо". Після цього Степан Галябарда зачитав своєму другові пісню, написану напередодні. Гіга з вдячністю прийняв цей дарунок і пообіцяв, що наступного разу він її обов’язково виконає на цій сцені. І знову пролунав сильний і талановитий голос Степана Гіги – "За любов" звучала пісня і зал заглушили оплесками. Далі тиша – пісня "Вулиця Наталі".

Також гості та жителі міста мали чудову можливість почути наше молоде покоління. Чарівним, тонким та сильним голосом, здивував, чи скоріше порадував, молодий співак Іван Вугляр. Наш земляк, родом із с.Оришківці виконав декілька пісень Степана Галябарди. Як відзначив сам Галябарда, цей хлопець покладає великі надії для всієї України, як майбутнє української естради, в що ми віримо і глибоко надіємось.
Також глядачі мали змогу почути "стрілецький романс" у виконанні ансамблю "Земляки".

"Українським жінкам більше 30-ти не буває, " – сказав Гіга і це правда, на таких по-справжньому українських концертах ти розумієш, який ти щасливий, що ти син української землі.
Також варто згадати людей, завдяки яким відбулося це справді велике свято у нашому місті. Зокрема, Романа Сагайдака та Василя Триснюка. У кінці концерту вельмишановного ювіляра та гостей свята з квітами, поздоровленнями та побажаннями вийшли привітати Наталія Хорощак, Роман Сагайдак та багато інших вдячних глядачів.

Та незважаючи на втому, адже наші гості мали перед цим концертом ще й зустріч у Гусятині, ексклюзивно для вас, наші читачі, все ж таки вдалося поспілкуватися з Степаном Гігою:
Дорогий госте, вельмишановний пане Степане, дозвольте поставити декілька запитань для інформаційно-розважального сайту Копичинців. Найперше, що б ви побажали жителям нашого міста?
– Степан Гіга: В першу чергу хочу від щирого серця побажати всім вам та й усім українцям здоров’я та любові, щоб усі були щасливі та життєрадісні. Хай цей рік без біди та горя в надії на краще життя пролине у ваших сім’ях та родинах.
Яке найбільше досягнення у вашому житті?
– Степан Гіга: Досягнення…Знаєте, а що таке досягнення?! Хоча я народний артист, професор, хоча я маю звання генерал-полковника, я не вважаю це своїми найбільшими досягненнями. Моє найбільше щастя, це сцена і переповнений зал людей, яких не цікавить мої звання і титули. Ніякі нагороди, навіть те, що я володар першого золотого диска, переможець останнього хіт-параду "Наша пісня "- це їх не цікавить і це правильно. Головне те, що ти виходиш з чистим серцем на сцену і співаєш для них, ти забуваєш про все і це головне. Важливо те, що ти даруючи свою пісню, наповнюєш кожне серце глядача любов’ю.
І коли я бачу повний зал людей, тоді я щасливий і це моє найбільше досягнення. І якщо прийде той час, коли я побачу, що на мій концерт прийшла менша половина залу, тоді я задумаюсь чи варто мені продовжувати дальше співати.

Пане Степане , а чи задоволені ви нашими глядачами?
– Cтепан Гіга: Ви знаєте, поганого глядача не буває, буває поганий артист. Чудові люди, я щасливий, що тут так люблять українську музику
Чи плануєте ви в майбутньому повторити це свято у нашому місті?
– Cтепан Гіга: Так, звичайно. Отримавши запрошення ми з радістю приїдемо у ваше місто знову! Мені близька тернопільська земля, адже моя дружина з Бучача, тому я вірю в те, що я ще не один раз зустрінуся з жителями цього чудового міста Копичинці.
СтепанеПетровичу , явід імені читачів та організаторів копичинецького сайту, дякую вам за ці щирі та відверті слова, запрошую вас відвідати Інтернет-портал нашого міста.
На що Степа Гіга відповів що, якщо не зможе сам, то обов’язково доручить це питання своїм асистентам.
P.S Признаюсь, що за декілька хвилин розмови з цією талановитою людиною я зрозумів , що Україна має майбутнє.
"Був артистом, є артистом, але до кінця життя залишуся поетом". Слова Степана Гіги.

Інтерв’ю Степан Галябарда давати відмовився, за те був щедрий на автографи.

А це – ваш покірний слуга в оточенні двох Степанів загадує бажання 🙂

Автограф Степан Гіги із найкращими побажаннями

Picassohttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...