30 C
Kopychyntsi
сьогодні 24.03.2024
Архів новин 2006-2018СуспільствоПро соціальні мережі в копичинецькому аспекті

Про соціальні мережі в копичинецькому аспекті

-

Наш сайт вже писав про одну із сучасних російських соціальних мереж «Вконтакті» . Тоді це була стаття про функціональні можливості даної системи. У своїй теперішній статті хочу висвітлити й інші сучасні популярні соціальні системи, проте не зі сторони функціональних можливостей, а все-таки зі сторони їх приналежності до Копичинців.

На багатьох форумах та сайтах (наш не є винятком) говориться про негативи, які несуть ці соціальні мережі, як от зменшення продуктивності праці =), зомбування цими мережами, слідкування спецслужб та інші негативні речі. Хочу сказати, що я зі всім цим погоджуюсь, але хотів би акцентувати увагу все-таки на позитивах, які притаманні таким мережам – відновлення контактів із здавалось би «втраченими» друзями та знайомими, ну і врешті-решт інформаційну функцію.

Vkontakte.ru

Найбільшого розповсюдження серед молодого покоління Копичинців отримала російська соціальна мережа, аналог закордонного Facebook ’а (про який далі) «Вконтакті» . Через свої багаті мультимедійні можливості – аудіо, відео, фото, малюнки-графіті, та зручний та зрозумілий інтерфейс захоплюють все більше саме молоде покоління. Через те і активність копичинецьких користувачів, принаймні молодшого покоління, тут найбільша. На базі цієї системи створено декілька «копичинецьких» груп. Ось найпопулярніші та найцікавіші з них:

Odnoklassniki.ru

На відміну від попередньої мережі, перевагу Однокласникам надає старше покоління. Воно і не дивно, незважаючи на доволі скромний перелік мультимедійних можливостей тут все-таки зареєстрована більша кількість людей старшого покоління. Все зроблено для максимально простого спілкування. Копичинецьких людей також вдосталь. Як приклад, можна запросто віднайти втрачені контакти з однокласниками, які закінчили школу 5, 10, а може і 30 років тому. Так як і «Вконтакті» , тут є групи, які об’єднують копичан, точніше одна, принаймні мені вдалось віднайти всього одну:

  •  Копичинці – саме так називається найпопулярніша група в Однокласниках про Копичинці, десь біля 200 людей.

В Однокласники значно простіше відслідковувати події та новини в групах, на відміну від того ж ВКонтакті .

Connect.com.ua

З розвитком соціальних мереж в Інтернеті, Уа-нет не став виключенням, створивши свою соціальну мережу Connect.com.ua . Принцип роботи такий як і у ВКонтакті , щоправда людей дещо менше, зате переважно українці. Нещодавно і тут з’явилась група про Копичинці, щоправда кількість людей тут незначна, проте думаю їх кількість збільшиться в позитивну сторону. Отже:

Facebook.com

А це вже представник англомовного сектору Інтернету. Фактично піонер соціальних мереж, у якого так вдало «здер» ідею Вконтакті та Connect.com.ua . Найбільша світова мережа. Щоправда груп про Копичинці тут немає 🙁 Більше того, особисто мені вдалось знайти всього декількох копичан в цій групі.

Інше

Окрім загальних соціальних мереж, є ще й вузькоспеціалізовані. Як от наприклад об’єднання меломанів, музикантів, чи фотохудожників, фотографів.

Last.fm – якраз і є об’єднанням меломанів, музикантів. Тут все життя крутиться навколо музики, та навколо музичної тематики. Звісно копичинецької групи тут немає. Всього кілька копичинецьких юзерів. 😉

Flickr.com – соц.мережа фотографів, фотохудожників. Аналогічну Ласт.фм -у тут також ніяких груп про Копичинці. Лише декілька користувачів 😉

 Замість післямови

Звісно кожен вибирає для себе найкраще. Так само і про соціальні мережі. Дехто взагалі в них не реєструється (до речі, правильно робить =), бо ніщо не замінить живе спілкування). Незважаючи на всі негативи, що несуть в собі соціальні мережі, у них є і позитивні сторони. А саме, через них досить зручно доносити корисну інформацію до користувачів (як і спам зрештою 🙂 ). Якщо говорити про копичинецький аспект соціальних мереж, то тут є ще куди розвиватись. Фактично у всіх групах не достатньо багато фотографій, новин, відеороликів, обговорень і т.д. Є мережі, де Копичинці взагалі не представлені. Так що є куди розвиватись і славити наше місто, бодай в Інтернеті.

Разом з інформаційними джерелами нашого міста (маю на увазі і наш сайт ) соціальні мережі можуть стати хорошим інформаційним інструментом, де люди зможуть оперативно почерпнути найсвіжішу інформацію про місто, побачити фотографії, поспілкуватись між собою, в незалежності від того, яку соціальну мережу вибрали для себе.

Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

НАЙФЕСТИВАЛЬНІШЕ СЕЛО УКР...

8 серпня 2021 року село Яблунів здобуло Рекорд України, як найфестивальнішого села. Щороку тут проходять 4 фестивалі, до кожної пори року.Взимку ...