30 C
Kopychyntsi
сьогодні 16.04.2024

Мова богів

-

Ми звикли тікати, коли поруч хтось чекає на порятунок. Ми звикли опускати руки і проганяти від себе слово, коли воно так хоче вилитися у Біле море сторінки. Цензори насторожено очікують на появу нафтових плям на поверхні…
Ось! Зараз! Тут! Не пропусти! Читай збірку поезії "Мова богів "молодого автора, дописувача нашого сайту Тараса Пасимка.

Книжка вийшла у світ цього року у Косові. Обсяг – 72 с.

Замовити книжку можете у нас на сайті за ціною 5 грн.

З передмови до збірки:

Пафос. Це спосіб пізнати істину через поєднання релігійних надбань людства. Це кращі традиції боротьби проти зла і його спроби спростити цей світ до інстинктів звіра, від якого людина начебто пішла! Багато людей в той же час стають мавпами, які моляться на Телевізор, що звикли до бракованих дешевих речей «мейд ін Чайна». Жодна мавпа людиною за моєї пам’яті не стала..

«Мова богів» ― збірка віршів, які створені для того, щоб стати піснями. Пагони афроамериканської культури прижилися на українському ґрунті. По суті збірка віршів – це інтерпретація, власне бачення RAP’у очима української молоді, вітчизняних представників цієї музики. Наші зусилля – це ще одна цеглинка до її градації в Україні.

Майже всі тексти написані від першої особи. Реалії життя зображаються суб’єктивно, але є правдою, і це означає, що в неї віритимуть. Лірика філософська й чуттєва, в ній переплітається агресія і спокій. Тут ви не знайдете калькованих синтетичних мотивів. Збірка віршів – це ще й спроба долучити думку сучасної молоді до суспільства, шляхом розповсюдження реперських текстів у поданому вигляді. Ритм і ніжна мелодія доповнюють, розкривають зміст слів, створюють емоції, враження. Речитатив заздалегідь має в собі мелодійну основу, тому він легко поєднується із музикою, і вірші стають піснями Слова реперів дуже добре сприймаються на слух, запам’ятовуються. Тому саме RAP музика має переважні можливості налагодження діалогу зі слухачами, а це вже суспільна функція.

«Мова богів» ― літературний образ, в якому автор втілив власні спостереження та роздуми про сутність життя, а також його основного компонента – людини. Поезія молодого поета аж ніяк не нагадує сопливі рядки з недолугою віршованою формою. Між рядками збірки «Мова богів» вдало захований стимул до усвідомлення мінливості світу та заклик до рішучої боротьби. Ні, не боротьби проти загарбників чи ворогів, не проти злодіїв чи злочинців, а боротьби, насамперед, проти себе. Без сумніву, людина повинна любити себе, бо ж не любитиме тоді інших. Але нерідко людина робить погані речі, навіть не замислюючись над цим. Бо справді у цьому великому світі можна заблудитися. І вилізти із власної багнюки дуже важко.

Масова культура ― це утопія. Загальний стандарт, як тавро на вівцях, що мріють стати номером один серед собі подібних.. Добре вже з вівцями, бо з биками ще гірше. Їхня «філософія життя» нищить молодих і талановитих, закопуючи їх заживо. І зовсім не смішно, коли таких мільйони.

Читаючи збірку «Мова богів» одразу розумієш, що автор вклав у вірші неповторний зміст, а заодно і всю душу. Слова тут є сильнішими за побутові розмови. Вони такі ж могутні і сильні, як і самі боги. Цим автор дає зрозуміти нам, що кожна людина є ковалем свого життя, ковалем свого щастя.

Щоб пізнати світ, спочатку потрібно пізнати себе. Адже, людина – це надзвичайне створіння, яке може не тільки правити світом та його дарами, але й собою. Тільки з останніми можливостями вона не надто справляється і мало тим хвилюється. Бо світ настільки жалюгідний, що не заслуговує пізнання. Тому, людина залишається на першому місці. Сучасним суспільсвом керує не бізнес, не мафія, а вдалий пі-ар. Людям пропонують «те що не тоне» в гарній обгортці, і вони ведуться. Не ведіться! Воно вас не варте.

Ми, на противагу, пропонуємо Вам якісну поезію, яку ви матимете можливість незабаром почути в поєднанні з музикою. Бажаємо вам задоволення, катарсису, приємних вражень від прочитаного.

попередня статтяА у нас своя Личаківка
наступна статтяВ очікуванні дива
kopychyntsi.com.uahttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...