30 C
Kopychyntsi
сьогодні 17.03.2024
НовиниКопичинціЛюди, що рятують нас

Люди, що рятують нас

-

Під час пандемії коронавірусу працівники швидкої допомоги знаходяться на «передовій». Вони ризикують своїм життям кожного виклику. Ми вирішили дізнатись більше про роботу Копичинецької швидкої під час інтерв’ю із її завідувачкою – Тетюк Світланою Євгенівною.

Доброго дня! Розкажіть більше про роботу Копичинецької швидкої.

– Всього у нас дві бригади. Працюємо цілодобово. Виклики поступають у центральну диспетчерську службу у Тернополі, а потім ми отримуємо інформацію, куди потрібно їхати, на свої смартфони. Надана нами допомога є безкоштовною.

Коли ви почули про пандемію коронавірусу, то чи зрозуміли, що вас чекає попереду?

– Зараз важкий час. Ми знаємо, що маємо робити. Але бувають такі ситуації, коли люди не кажуть правду диспетчеру. Ось нещодавно був такий випадок: у жінки температура. Приїхавши на виклик, працівники швидкої використали захисні засоби. Але у спробі дізнатись більше про ситуацію, ми не отримали нічого більше, аніж «у мене температура». Можна дійти до висновку, що пацієнт просто не хоче розповідати всієї правди, бо боїться.

Чи маєте ви усі потрібні засоби захисту?

– Так, маємо. Багато нам дала організація «Твоє Місто Копичинці», міська рада. Отримали ми також медичне приладдя, захисні маски, комбінезони від різних спонсорів. Працівники Копичинецької швидкої вдячні за усю допомогу.

Чи збільшилась ваша зарплата у зв’язку з епідемією? 

– Ні, наші оклади залишились такими, як і були. Ніхто нам ще не давав тих обіцяних 300%. Та й не зрозуміло, як їх будуть нараховувати. Зарплати як були низькими, так і такими залишились.

Який ваш колектив?

– Є четверо молодих фельдшерів, решта з великим стажем роботи: двадцять років і більше. Працює двоє лікарів та вісім водіїв, одна молодша медична сестра. Колектив наш дружний. Ми завжди допомагаємо один одному.

Чи подобається вам ваша робота?

– Попри всі складнощі, ми працюємо із задоволенням. Ми раді допомагати людям.

– Що би ви хотіли додати від себе?

– Хочеться, аби люди з розумінням відносились до працівників швидкої. Є випадки, коли нам потрібно більше часу, аби правильно надати допомогу, а люди не завжди виявляють терпіння. Ми хочемо розуміння. Це важливо зараз, при пандемії коронавірусу.

Інтерв’ю взяла: Ірина Задорожна.

Богдан Келічавий
Працюю у сфері розвитку міст. У вільний час допомагаю Копичинецькій ОТГ. Люблю подорожувати світом, знайомлячись із міськими радами та їх представниками. Керуюсь кредо: думай глобально, дій локально.

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Копичинецька Громада!

Промо відео нашої Громади. Завітайте та співпрацюйте із нами!https://www.youtube.com/watch?v=PFf_s3xid6g

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...