30 C
Kopychyntsi
сьогодні 17.03.2024
Архів новин 2006-2018ПолітикаНа Тернопіллі чоловіків просять не саботувати четверту хвилю мобілізації

На Тернопіллі чоловіків просять не саботувати четверту хвилю мобілізації

-

Треба провести ротацію військових, які вже майже рік перебувають у зоні АТО, тому і розпочинається мобілізація. Також стоїть завдання – зміцнити Збройні Сили та вийти на новий рівень захисту держави. Про це йшлося під час брифінгу на тему «Четверта черга мобілізації на Тернопільщині» в облдержадміністрації сьогодні, 21 січня.

Участь у ньому взяли виконувач обов’язків голови Тернопільської облдміністрації Іван Крисак і виконувач обов’язків військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату, полковник Володимир Катинський.

Нагадаємо, 15 січня Президент України Петро Порошенко підписав Закон України №15 «Про часткову мобілізацію», відповідно до якого з 20 січня розпочалася четверта черга мобілізації. – Основними завданнями, що стоять перед нами цього року, є зміцнення обороноздатності країни, — наголосив Іван Крисак. – Перша хвиля мобілізації розпочалася майже рік тому. Військові, які стояли на захисті України весь цей час, потребують відпочинку, щоб відновити сили. Їх потрібно замінити. Володимир Катинський зазначив, що мобілізації підлягають військовозобов’язані чоловіки, визнані придатними до військової служби. Про це повідомив сайт ОДА.

 

– Після проведення медичного обстеження відбудеться призов. Мобілізованих спрямують на військову службу до війська та в навчальні військові частини, навчальні центри, де протягом 50 діб вони будуть проходити підготовку. До 25 діб виділяється на індивідуальну підготовку, ще 25 діб – злагодження в підрозділі, — підкреслив Володимир Катинський. — Ми повинні дати можливість відпочити тим, хто — на передовій. Я думаю, після відновлення сил вони повернуться. Звертаюся до всіх свідомих: не бійтеся.

Він запевнив, що армія вже має потужне військове забезпечення формою, харчуванням і засобами індивідуального захисту. Четверта черга мобілізації триватиме 90 діб. Триватиме з 20 січня до 19 квітня.

– Проводитимуть мобілізацію в два етапи. Оповіщення, збір і проходження медичного огляду під час першого етапу, що починається з 20 січня і триватиме до 27 числа. Відповідно, призов будуть здійснювати з 28 січня до 1 лютого. Оповіщення, збір і проходження медичного огляду під час другого етапу четвертої черги мобілізації буде тривати з 19 до 26 лютого, призов — з 27 лютого до 3 березня, — повідомив Володимир Катинський.

Він також додав, що не підлягають мобілізації чоловіки, які не придатні за станом здоров’я, виховують троє і більше дітей, або дітей-інвалідів І-ІІ групи, студенти вищих навчальних закладів, які навчаються на стаціонарній і заочній формі, священнослужителі, зарезервовані підприємствами чоловіки, чоловіки, які виховують дітей без матері.

Як наголосив виконувач обов’язків голови ОДА, Президент України підкреслив, що добровольці мають право нести службу, незалежно від віку та стану здоров’я, а юнаки, які не служили в лавах Збройних Сил України, не потраплять у зону АТО.

– Наше з вами завдання — провести якісно, у визначений термін мобілізацію людських і транспортних ресурсів, — підкреслив Іван Крисак. – Потрібно усвідомити, що чоловіки йдуть на схід, щоб замінити своїх друзів, колег, побратимів. Я закликаю краян проявити патріотизм і без саботажу стати на захист України! Не чекайте повістки, а звертайтеся до військових комісаріатів. Виконайте свій конституційний обов’язок!

Софія Левицькаhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Копичинецька Громада!

Промо відео нашої Громади. Завітайте та співпрацюйте із нами!https://www.youtube.com/watch?v=PFf_s3xid6g

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...