30 C
Kopychyntsi
сьогодні 29.03.2024
Архів новин 2006-2018ПолітикаЧергові позачергові вибори

Чергові позачергові вибори

-

Назва статті – популярний сьогодні анекдот, особливо в Тернопільській області. Не обминули цьогоріч вони і нас. Як не у Верховну то бодай в обласну раду, але мусять бути. В даній статті попробую проаналізувати, що ж дадуть ці вибори для Копичинців і в "копичинецькому контексті".

 

Перш за все, слід сказати коли саме ці чергові позачергові вибори. Отже, помітьте червоним в календарі – 15 березня, фінал політичних перегонів в області . На відміну від виборів у Верховну раду, цьогорічно в Копичинцях буде 3, а не 4 дільниці (ЗОШ №2, в кінотеатрі і ЦКіД, тюрма участі не бере).

Прогнозувати щось я не збираюсь, проте певними своїми догадками і спостереженнями все таки поділюсь.

Хто іде в облраду?

Оскільки вибори місцеві, то і висувають свої списки в основному партії, котрі є найпопулярніші в нашій державі, а також ті, котрі популярні на регіональному рівні.

Агітація і довиборний період.

Навіть враховуючи те, що вибори місцеві, все-таки важелі впливу в області мріє мати кожна політична сила. Вже зараз можна побачити великі тиражі агітації по області за різні сили. До виборів ще півтори місяці, а в Копичинцях вже побували агітаційні намети кількох політичних сил (ВО "Свобода" і УНП, як приклад). Також вже однією політичною силою було організовано концерти в районі та й в Копичинцях зокрема. Зовнішньої реклами ще не так багато, але, думаю, це питання кількох тижнів. Скоро все "замайоріє" і буде відбиватись "блищєчими фарбами".

 

vybor09002.jpg

 

Яка буде явка виборців?

Враховуючи теперішню ситуацію в країні і кредитом довіри до політиків, та беручи до уваги поправку на активність Тернопільської області, думаю, процент явки не буде перевищувати 60-62%.

Що це дасть Копичинцям?!

Враховуючи, що в списках певних партій є деякі копичани, можливо, у разі обрання щось і зміниться на користь міста. Але, дивлячись, як це було до цих виборів, на щось особливе сподіватись не слід. А от в разі зміни проценту впливу в облраді мабуть таки зміниться якийсь певний курс в розвитку області. Тут гадати важко, поживемо, побачимо.

 

vybor09003.jpg

 

Йти чи не йти на вибори?

Вирішувати, звісно, Вам. Проте, думаю, що йти варто. Але й Ви повинні розуміти, що ваш голос – це не обов’язково голос за когось, в кінці бюлетня обов’язково буде пунктик "не підтримую жодної політичної сили", або навпаки – обрати когось, зате потім Ви не будете задумуватись над питанням "А куди ж подівся МІЙ голос?"

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

У Копичинцях смертельне Д...

Відділ комунікації поліції Тернопільської області повідомляє, що 24 липня 2019 року близько 18:30 водій невідомого автомобіля збив велосипедиста і з ...