30 C
Kopychyntsi
сьогодні 27.03.2024
Архів новин 2006-2018КультураПисьменницький марафон "Рідною мовою"

Письменницький марафон “Рідною мовою”

-

21 лютого, на День рідної мови у Львові відбувся Всеукраїнський письменницький марафон "Рідною мовою", який об’єднав не лише провідних письменників, але й улюблених співаків та акторів.

Вокальна формація "Піккардійська терція", чоловічий октет "Орфей", сестри Горгішелі, Наталка Криничанка, Андрій Бочко, актори Львівського театру імені Леся Курбаса та, Тарас Чубай виступали під час письменницького марафону на знак солідарності з письменниками України.

Акція тривала шість годин – з 15:00 до 21:00. у Великій сесійній залі Ратуші з радіотрансляцією на площу Ринок і об’єднала письменників різних міст та різних поколінь.

Ініціювали марафон письменники Мар’яна Савка (родом з Копичинець), Маріанна Кіяновська та дослідниця літератури Уляна Гнідець. Організатори самі не сподівалися такої потужної хвилі підтримки: інформація миттєво поширилися через соціальні мережі, ініціативу підхопили інші міста – Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Ужгород, Луганськ, Донецьк, там так само влаштують читання в рамках марафону .

У львівському марафоні взяли участь: Роман Іваничук, Олег Лишега, Ніна Бічуя, Галина Чубай, Людмила Таран, Василь Герасим’юк, Маріанна Кіяновська, Мар’яна Савка, Іван Малкович, Ігор та Ірина Калинці, Галина Вдовиченко, Дмитро та Віталій Капранови, Галина Крук, Остап Сливинський, Ксеня Харченко, Віктор Неборак, Іван Лучук, Марія Кривенко, Любомир Стринаглюк , Ірина Старовойт, Оксана Кротюк, Віктор Мельник, Марія Морозенко , Олена Степаненко, Дмитро Лазуткін та багато інших.

Акцію підтримують Оксана Забужко, Юрко Іздрик, Марія Матіос, Лариса Денисенко, Павло Мовчан, Ірена Карпа, Леся Романчук, Марія Бурмака, сестри Тельнюк, котрі не змогли приїхати, але надіслали на підтримку акції листи. Поети обстоювали право писати українською і при цьому мати свого не знищеного наступом русифікації читача. Жодної комерції чи політики – лише любов до рідного слова та захист національних цінностей.

Джерело www.pisni.org.ua

Спонсор допису: Цікавитесь афоризмами та крилатими висловами? Дізнайтесь цікаві цитати на сайті live-blog.org

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

НАЙФЕСТИВАЛЬНІШЕ СЕЛО УКР...

8 серпня 2021 року село Яблунів здобуло Рекорд України, як найфестивальнішого села. Щороку тут проходять 4 фестивалі, до кожної пори року.Взимку ...