30 C
Kopychyntsi
сьогодні 28.03.2024
Архів новин 2006-2018КультураСергій Притула: «Головне - не грати вар`ята"

Сергій Притула: «Головне – не грати вар`ята”

-

«Телекритика» вже писала про шоу Нового каналу «Чи розумніший ти за п’ятикласника?», назвавши проект «острівцем позитиву серед не дуже гуманного розважального телебачення». Про те ж, що відбувається за лаштунками проекту, як добираються запитання та діти-учасники, які труднощі виникають під час зйомок нового шоу – інтерв’ю з ведучим Сергієм Притулою, відомим також як Тернопільський Сірий із Comedy Club Ukraine.

– Сергію, як ти став ведучим проекту «Чи розумніший ти за п’ятикласника?»?
– Коли «Стар медіа» проводила кастинг телеведучих до нового проекту, взяти участь у ньому запропонували й мені. Я спробував, моя робота сподобалась керівникам програми і я, відповідно, отримав місце телеведучого у «Чи розумніший ти за п’ятикласника?». Слід сказати, що відбір був доволі цікавим, із талановитими претендентами, але шалька терезів, завдяки низці певних причин, схилилась в мій бік.

– За яким принципом створюєте запитання для програми?
– Для мене всі запитання також певною мірою є несподіванкою, адже отримую їх незадовго до зйомки. Ознайомлюючись із ними, маю чудову можливість пересвідчитися у тому, що й сам не розумніший за п’ятикласника :).

– Чим керуєтесь при відборі дітей до так званої «школи» проекту?
– Перед початком зйомок ми передивилися значну кількість дітей. Відбір проводився таким чином: дітей на вільній сцені ставили в умови, максимально наближені до справжнього ефіру. Ми перевіряли їхні знання, комунікабельність та можливість імпровізувати, а вже для участі у реальних зйомках програми залишали тільки найкращих.

– Вибір дитини у помічники – це особисте бажання гравця чи все ж таки умова шоу?
– Ми жодним чином не впливаємо на вибір гравця. Це винятково бажання учасника програми: хто найбільше сподобався, той і стає помічником.

– Чи виникають труднощі на зйомках програми?
– Труднощів не так уже й багато. Щодо мене, то вони взагалі відсутні. Єдине, з чим доводиться іноді стикатися, – багато хто з учасників у шоу не розуміють добре українську мову. Буває, що мене по кільканадцять разів перепитують запитання, просять роз’яснити та перекласти російською. Це дратує, бо вважаю, коли люди приходять у шоу показувати, що розумніші за п’ятикласника, то проблем у мовному плані не мало б виникати.

– Поділися своїм досвідом роботи на телебаченні…
– У 2005-му я працював у ранковій програмі «Було ваше – стало наше», яка виходила на телеканалі «Інтер». Не думаю, що дебют був вдалим, але потрібний досвід я таки отримав. На «Інтері» я вже потрохи розумів усі сторони роботи телевізійного колективу. У Comedy Club UA та «Чи розумніший ти за п’ятикласника?» проблем у контексті роботи з колективом взагалі не виникає. Крім телебачення, зараз я ще пишу в журнал «Профіль».

– Ким ти мріяв стати у дитинстві?
– Мрій у дитинстві було доволі багато. Хотів стати церковним дияконом, кур’єром, адвокатом і навіть «ворошиловським стрілком» :). Попри це, як і кожна дитина, мріяв зніматися в кіно. Тепер із усіх перерахованих мрій жодна не приваблює, окрім кіно, в якому є дуже велике бажання зніматися, але, на жаль, дуже мало можливостей: катастрофічно бракує часу.

– У кіно якого жанру ти хотів би зніматися?
– В американському кіно є такий формат, як молодіжна комедія. Якраз у ньому бачу себе найкраще. Можу зніматися як у комедійних серіалах, так і в повнометражних фільмах. Але комедії можливі тільки зараз, поки вік дозволяє, бо далі можна буде розраховувати, напевно, лише на хорошу роботу візажиста :).

– Як тобі вдається постійно бути у доброму гуморі?
– Універсального рецепту немає, але розуміння того, що ти затребуваний, а також присутність навколо тебе людей-професіоналів, кожен із яких добре розуміється у своїй справі, дозволяють почуватися доволі впевнено. Вважаю, мені дуже пощастило, адже люди, з котрими працюю у «Чи розумніший…», всі професійно підковані. На знімальному майданчику взагалі немає хаосу, а створюється така загальна атмосфера впевненості, в якій працювати – одне задоволення.

– Мабуть, доводиться жертвувати сім’єю заради роботи?
– Знову ж таки тішуся, що в житті мені щастить із хорошими людьми. Моя дружина не виняток. Вона з розумінням ставиться до всього, що відбувається в контексті моєї роботи, кар’єри і творчої діяльності. Бувало ж таке, що протягом місяця дружина бачила мене близько 10 днів, а вдома ночував тільки половину з них :). Інша вже би проявляла незадоволення, а моя терпить. Зрозуміло, що виникають труднощі у стосунках, але в кінцевому результаті ті дрібнички «затираються». А те, що доводиться іноді жертвувати сім’єю заради роботи, вважаю своєрідним авансом. Бо зараз я жертвую сім’єю, а потім буде все навпаки – роботою заради сім’ї!

– Чи є бажання у майбутньому створити власний проект?
– До речі, якраз багато про це думаю. Страшенно хочу займатися гумористичним шоу, пов’язаним із політикою. Хоч зараз у творчості «Комеді» і так багато політики, але маю на меті створити таке шоу з гостями-політиками, які не проти «постібатися» з себе та інших. Ну це приблизний формат проекту, кінцевий варіант вималюються з часом. До створення цього шоу потрібно, щоб суспільство дозріло і політичний бомонд не боявся бути до певної міри смішним.

– Що зараз охоче дивишся по телевізору?
– Коли приходжу додому, то обов’язково мушу передивитися всі випуски новин. Напевно, дружина найбільше дорікає мені саме за це, а не за постійну відсутність удома :). З новин я черпаю потрібну інформацію для розвитку своєї творчості. Також відслідковую світське життя і події шоу-бізнесу, адже у Comedy Club UA, окрім ролі резидента, працюю ще «стендапером» по зірках, котрі приходять на наші виступи. Це те, що стосується роботи, а для душі можу подивитися досить непогані фільми, які іноді показують по теліку. Принаймні ті, які не встигаю подивитися в кінотеатрі і які згодом з’являються на телебаченні.

– Яким, на твою думку, має бути ведучий на українському телебаченні?
– Не хочу зараз виглядати чуваком, котрий розлігся у кріслі, закинувши ноги й покурюючи товщенну сигару зі словами: «Ти знаєш, насправді класний ведучий має виглядати от таким, таким чи таким…». Тим не менше, я вважаю, що класний телеведучий повинен збирати біля екранів чисельну аудиторію і вести свою програму з великим задоволенням. Також не потрібно обдурювати глядача. Якщо ж ведучий залишатиметься собою і не гратиме з себе вар’ята (вар’ят – «божевільний», «хто клеїть дурня, клоун». – Авт.), тоді все буде гаразд!

попередня статтяДжазові мелодії Мар’яни Савки
наступна стаття“Flai” – хто вони?

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...