Копичинці - інформаційно-розважальний портал міста

Хто на сайті?

На даний момент 52 гостей на сайті

Реклама

За ковбасу замовимо слово

Останнім часом великим глядацьким попитом користуються програми про технологію виробництва, вміст, вплив на організм людини популярних продуктів харчування. Не обминула лиха доля антиреклами і найрідніший продукт копичан - ковбасу. По словам журналістів ми нарізаємо на канапку не кусень приправленого м’яса, а таку собі суміш туалетного паперу, кісткового помолу, крохмалю, різного роду емульгаторів-консервантів та смакових добавок. Але підводити всіх під одну риску справа невдячна, тому давайте розберемося, яка ж насправді ситуація у місцевому ковбасному бізнесі.

 

По-перше, можу вас запевнити, що м'ясо до ковбаси дають. А от процент його вмісту залежить навіть не від виду виробу, а скоріш від його вартості. Хоча і тут бувають випадки, коли ходовий продукт підносять в ціні і видають під вищий сорт. Тому, якщо ви невпевнені у виробі, краще попросити продавця дати вам скуштувати цікавий вам товар, а якщо нема можливості, то купити декілька кусочків різних видів, щось, та й вам точно припаде до душі, чи якщо точніше сказати - до язика. Яка ж має бути ціна ковбасного виробу, щоб він вам був не тільки смачний, а й корисний? Давайте порахуємо. За кілограм свинної шинки просять 35-40 гривень. Здешевлюємо салом і розсолом, додаємо спеції, оболонку, плюс прибуткова націнка, витрати на виробництво, реалізацію і, що грає теж не менш важливу роль,  - націнка у магазині. У підсумку, ціна на справді якісний продукт повинна варіювати у рамках 50-70 грн. Багато також залежить від ролі кінцевого продавця, адже націнка у нього може бути як 8 так і всіх 100 відсотків. Чому така різниця? А тому, що такий вже ми народ, що готовий шкіру з рідного брата здерти, лиш би набити кишені. Що ж робити, щоб не попасти на ціновий гачок? Найвірніший вихід - це купівля у фірмових магазинах. Там і націнка мінімальна, і продукт завжди свіжий. Супермаркети я б радив обходити стороною. Ні для кого вже не секрет, що залежаний товар там перепаковують, а можливість краще придивитись до виробу великої користі вам не дасть. Адже у більшості випадків напис на етикетці далекий від реального  вмісту, причому не завжди у гіршу сторону. Чому так? А тому, що за те щоб зареєструвати рецептуру та назву власного виду потрібно заплатити офіційно і неофіційно купу грошей. Тому легше  вироби підтасувати під готові технічні умови.

Але щоб ми не говорили, що нам би не насаджувало телебачення, але який святковий стіл обходиться без шинки і ковбаси. Погоджусь, що м’ясні вироби власного приготування завжди корисніші, але це може собі дозволити не кожен. Тому приходиться вибирати між сотнями видів і десятком виробників, які готові задовольнити найвибагливішого гурмана. Ще одна цінна порада. Передсвяткові покупки здійснюйте на 2 дні раніше ніж усі, так ви застрахуєтесь від виробничого браку і зможете вибрати саме те, що ви схочете, а не те, що залишиться після ординських набігів бабок з клітчастими торбами. Народна мудрість: "Краще з’їсти мало, але доброго", а доброго, кажуть, мало не буває, тому гарного апетиту всім, смакуйте копичинецьку ковбасу, будьте патріотами, бо у власній хаті завжди борщ смачніший.

 


Коментарі:

Коментарі  

 
#6 bigfan 19.12.2009, 13:54
Цитую Tar.ko:
я не хвилюватимуся за м"ясні вироби на святковому столі, адже всьо буде домашнього виробництва)))) 8)

Тоді ми йдемо до тебе :-)
Цитата
 
 
#5 Дьома 19.12.2009, 12:30
а мені як 100% студенту йде все! Будь-якого виробника, головне шоб побільше і бажано не позеленівшу, а з природнім кольором

А стаття хороша. В Бігфана свій стиль, особливий!
Цитата
 
 
#4 Ого 19.12.2009, 11:34
Цитую Pashko:
Кльова стаття :) Я аж їсти захотів)
Погоджуюся, що краще їсти мало, але менше. Я до прикладу ніколи не беру ковбаси чи мясного вироба дешевше 60 грн. Ні, грошей навалом не маю. Просто знаю, що за дешевший виріб я викину на вітер грошей, так і не отримавши задоволення. А от від мисливських добрих ковбасок чи "сальчічона" (ціна якого від 150 грн за кг!) не відмовлюся ;)
Що копичинецьких виробників, то варто відмітити Тимчишина і його Тіма&Ко - справді добра ковбаска і гарний магазин. Радянською, старою ковбасою попахує продукція старого Липки, що в Хоросткові її готує. "Копичинецькі ковбаси" також не погані. І ПП Лужний свого часу непогано робив ковбасу, але я вже давно її не пробував.
А от продукція МАСАРу мене не тішить. Не йде до смаку і все. Але то на любітєля)

:lol: респект
Цитата
 
 
+1 #3 pashko 19.12.2009, 09:30
Кльова стаття :) Я аж їсти захотів)
Погоджуюся, що краще їсти мало, але менше. Я до прикладу ніколи не беру ковбаси чи мясного вироба дешевше 60 грн. Ні, грошей навалом не маю. Просто знаю, що за дешевший виріб я викину на вітер грошей, так і не отримавши задоволення. А от від мисливських добрих ковбасок чи "сальчічона" (ціна якого від 150 грн за кг!) не відмовлюся ;)
Що копичинецьких виробників, то варто відмітити Тимчишина і його Тіма&Ко - справді добра ковбаска і гарний магазин. Радянською, старою ковбасою попахує продукція старого Липки, що в Хоросткові її готує. "Копичинецькі ковбаси" також не погані. І ПП Лужний свого часу непогано робив ковбасу, але я вже давно її не пробував.
А от продукція МАСАРу мене не тішить. Не йде до смаку і все. Але то на любітєля)
Цитата
 
 
#2 Ого 19.12.2009, 02:11
Tima&ko ОСЬ СПравжня ковбаса, най якісніша ;-)
Цитата
 
 
#1 Tar.ko 18.12.2009, 20:47
я не хвилюватимуся за м"ясні вироби на святковому столі, адже всьо буде домашнього виробництва)))) 8)
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

 

Реклама


Купить чайные пиалы: доски для чайной www.vsedlyachaya.ru.