30 C
Kopychyntsi
сьогодні 18.03.2024
НовиниКопичинціБУНКЕР (#12) - В ім'я св. Кирила і Мефодія

БУНКЕР (#12) – В ім’я св. Кирила і Мефодія

-

Вашій увазі новий випуск літерарутного збіговиська “Delirium” з Копичинець, присвячений першій українській таємній політичний організації Кирило-Мефодіївському Товариству, що боролась за автономію України в умовах царського режиму та рівноправність слов’янських народів. До організації входили провідні українські митці та політичні діячі свого часу.

Більше інформації у відео:

У зв’язку з пандемією коронавірусу, у зйомках даного випуску участь взяла мешна, ніж зазвичай, кількість людей. Тим не менш, рекомендуємо вам переглянути і дізнатись цікаву інформацію про активних діячів, котрі боролись за те, про що ми в Україні тепер не надто часто задумаємось і не завжди цінуємо.

Кирило-Мефодіївське Товариство

Відомий український історик Михайло Грушевський колись написав, що увесь український політичний рух веде свою історію від Кирило-Мефодіївського братства».

Богдан Келічавий
Працюю у сфері розвитку міст. У вільний час допомагаю Копичинецькій ОТГ. Люблю подорожувати світом, знайомлячись із міськими радами та їх представниками. Керуюсь кредо: думай глобально, дій локально.

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Копичинецька Громада!

Промо відео нашої Громади. Завітайте та співпрацюйте із нами!https://www.youtube.com/watch?v=PFf_s3xid6g

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...