30 C
Kopychyntsi
сьогодні 14.04.2024
Архів новин 2006-2018Здоров'яМіф №3 "Сухий закон користі не приносить"

Міф №3 “Сухий закон користі не приносить”

-

Коли про це заходить мова в засобах масової інформації, нас невтомно переконують: сухий закон ніде ніякої користі не приносив і принести не може. У США його свого часу ввели, але швидко відмовилися через неефективність. У Росії теж, кажуть, було введено сухий закон, «але довго не протримався, тому що користі від нього не було. Стали більше гнати самогон (насправді обсяг самогоноваріння не збільшився з вини закону!), збільшилася контрабанда алкоголю з-за кордону», і т.д.

 

Якщо алкогольна мафія не соромлячись бреше, коли мова йде про алкоголь і тютюн, то в питаннях про сухий закон вона перевершила сама себе. Немає такої неправди й дискримінації, яку б усі вороги тверезості не поширювали з приводу сухого закону 1914-1928 рр. або Указу Уряду від 1985 р. «Про подолання п’янства й алкоголізму». А все це тому, що сухий закон мав настільки великий оздоровлюючий вплив, що вся мафія перелякалася. Спочатку вона строго замовчувала це питання, а коли замовчувати стало неможливим, стала обливати його брудом, застосовуючи свій улюблений метод безпардонної брехні.

Не меншої дискримінації піддався й Указ Уряду 1985 р. про боротьбу з п’янством й алкоголізмом, не кажучи про те, що з приводу цього закону ні радіо, ні телебачення не надало слово тверезникам, вони непрямо робили все, щоб скомпрометувати його.

Розпускалися неправдиві чутки, нібито люди стали більше вживати самогон і сурогати; нібито виникли перебої із цукром, тому що з нього стали гнати самогон; що стали рубати виноградники; за горілкою виникли черги, що ганьблять країну… Особливо плакалися про те, що з вини цього Указу країна за п’ятирічку недоодержала в бюджет більше 30 мільярдів рублів.

Насправді за статистикою ніякого збільшення вживання цукру в ці роки не було. Не за чутками, що розповсюджувалися алкогольною мафією, а за статистичним даними, самогон стали гнати менше, отруєнь сурогатами стало менше.

Що ж стосується черг, то їх алкогольна мафія створювала спеціально. Скоротивши продаж горілки на 20-30%, кількість магазинів, що торгували горілкою, скоротили в 10 разів, чим і були викликані ці черги, які спеціально знімали й показували по телевізорі.

Дійсно, у бюджет за п’ятирічку, надійшло коштів менше на 39 мільярдів. Але якщо врахувати, що кожен карбованець, отриманий за алкоголь, несе 4-5 карбованців збитку, то це означає, що ми зберегли країні 150 мільярдів. Серед цінностей, які ми одержали від недопитого алкоголю, неоціненний прибуток — мільйони врятованих життів, народжених здоровими дітей.

Підкреслимо особливо: жодна заборонна система не була скасована з вини населення. У країнах, уряди яких відстоювали її й вели непримиренну боротьбу з порушниками, вона витримала випробування часом. Мусульманське населення арабських країн (Лівія, Іран, Саудівська Аравія тощо) друге тисячоріччя живе тверезо й не збирається скасовувати сухий закон.
Спонсор допису: Бажаєте зробити ремонт у квартирі чи будинку і не знаєте з чого почати? Спробуйте купити пластиковые окна киев, за доступними цінами

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...