30 C
Kopychyntsi
сьогодні 28.03.2024
Архів новин 2006-2018СуспільствоУ школах району ведуться роботи щодо заміни вікон та облаштування внутрішніх вбирелень

У школах району ведуться роботи щодо заміни вікон та облаштування внутрішніх вбирелень

-

 Пріоритетним напрямом функціонування освітньої галузі району є збереження та оновлення навчально-методичної та матеріально-технічної бази навчально-виховних закладів. Сьогодні утвердилися нові економічні механізми солідарної участі влади, підприємств, організацій, бізнесових кіл і громадськості в створенні належних матеріально-технічних умов для виконання державних вимог щодо здійснення освітньої діяльності.

На проведення ремонтних робіт, придбання матеріалів і обладнання в установах освіти району у 2011 році використано – 535 тис. гривень бюджетних коштів, 449 тис. грн. – благодійників, спонсорів, меценатів тощо (не враховуючи затрат компанії «Мрія» на добудову спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст. с.Васильківці), а також надано допомогу матеріалами батьками на суму 184 тис. грн.

Актуальним залишається питання щодо створення у закладах освіти відповідних санітарно-гігієнічних умов шкільних приміщень. Так, на сьогодні у 18(95%) із 19 загальноосвітніх шкіл І-Ш ступенів району та у 18(86%) із 21 ЗОШ І-ІІ ступенів підготовлено внутрішні вбиральні.

На завершені роботи по прибудові санвузлів до будівлі НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.№1-гімназія» м.Копичинці .

Переобладнано приміщення під внутрішні вбиральні і облаштовано септики у ЗОШ І-ІІІ ст. селища Гримайлів та сіл Постолівка і Городниця, ЗОШ І-ІІ ст. сіл Крогульці, Целіїв, Вільхівчик. Для цього проведено заміну внутрішніх водопроводів, запірної арматури, сантехніки, прокладено нові каналізації до новозбудованих септиків.
Покращення санітарного стану внутрішніх туалетів та збільшення їх кількості проведено у ЗОШ І-ІІІ ст. села Личківці, ЗОШ І-ІІ ст. сіл Суходіл, Чабарівка, Сидорів та інших.

Значний обсяг робіт щодо облаштування внутрішніх вбиралень та заміні вікон виконано у школах І ступеня сіл Сухостав, Карашинці, Оленівка, Хлопівка, Саджівки і Майдан.

Усі роботи із відновлення і облаштування гігієнічних кімнат виконані якісно працівниками шкіл, батьками.

У загальноосвітніх школах району проведено заміну 1296 (27.2%) вікон і 83(30,2%) на що використано 1337 тис. гривень. З них 726 тис. грн. з державного бюджету, 376,5 тис. грн. – спонсорських коштів та 234,4 тис. грн. коштів ООН. Зокрема у цьому році замінено 120 вікон і виділено субвенції з державного бюджету на заміну вікон в сумі 1 млн 332 тис грн..

З них на даний час проплачено за виготовлення вікон і дверей 596 тис. грн.. У вересні – жовтні встановлено 32 вікна у ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Гусятин, 42 – НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.№1-гімназія» м.Копичинці, 9 – ЗОШ І-ІІІ ст. с.Яблунів та 15 – ЗОШ І-ІІ ст. с.Старий Нижбірок . Решта будуть встановлені по мірі виготовлення.
12 вікон і троє дверей замінено у ЗОШ І ст. с.Майдан за кошти державного бюджету.

Спонсор допису: Приходите стомленими з роботи і немає настрою? Замовте собі аппаратный массаж в одессе щоб почуватись краще

Тернопільська ОДАhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...