30 C
Kopychyntsi
сьогодні 29.03.2024
Архів новин 2006-2018СуспільствоУ Хоросткові відбувся ярмарок. Копичинці також були присутні

У Хоросткові відбувся ярмарок. Копичинці також були присутні

-

 Понад 34 тисячі гривень на потреби бійців у зоні АТО зібрав ярмарок у Хоросткові Гусятинського району. Ярмаркували у неділю 7 грудня і дорослі й діти. Зібрані гроші використають для забезпечення хоростківчан, які воюють за Україну на Сході, частину із того, що зібрали, віддадуть на лікування 24-річного Руслана Карпця з Кременця, якому під час обстрілів градами в Дебальцевому відірвало руку, травмована ліва нога та роздроблена стегнова кістка.

Ярмаркувати у Хоросткові в неділю 7 грудня почали ще з самого ранку. На подвір’ї другої школи розвели багаття й почали готувати в казанах та на пательнях гарячі страви. Поруч пропонували холодні закуски, пиріжки, пампушки, канапки.

Ціни були різні, а в більшості – договірні. Ярмарок благодійний, то й за свою продукцію волонтери просили у людей – хто скільки може дати.

– В нас ціни від щирості людської. Хто скільки може стільки дає, магазин працює без здачі. Козаки здачі не дають, кошельків не носять. Такщо борщик козацький з тих продуктів, що нашим солдатам передають, щоб люди попробували який є, що наші солдати їдять, решта – бараболька, картопля, розсольник, хто що приніс то всьо продаєм, хто скільки може – стільки дає. Всьо на наших хлопців, – розповідає хоростківчанин Кохак Володимир.

Тим часом в приміщенні школи ярмаркували учні Хоросткова. Серед іншого, торгували солодощами. На ярмарок завітав хоростківчанин Василь Белінський. Хлопець приїхав додому на десятиденну відпустку. Його підрозділ воює у Станиці Луганській.

– Арт-обстріл був, з міномьотів, пару днів була тишина – знову артобстріл, снайпера працювали.

Там, на війні, запевняє Василь, неабияк відчувається те, що їх удома чекають й роблять можливе, аби підтримати. Від себе та своїх побратимів дякує людям і за матеріальне і за молитви.

– Там відчувається на 100%. Якби не ваша підтримка, ні валантьорів ні людей, то би ми там не вистояли, бо держава, ви самі знаєте, про нас не дбає.

Школярі зустріли Василя Белінського патріотичною піснею, танцями й вигуками “Герой!”. Волонтери купили для бійця мобільний телефон із витривалою батареєю. В цілому ж Схід України нині захищає 18 хлопців із Хоросткова. Ще двоє готуються їхати на війну.

До недільного ярмарку у Хоросткові долучилися волонтери із Копичинець. Приїхали і підтримати і поділитися досвідом.

– Ми приїхали до Хоросткова з Копичинець. В себе вдома ми організовували вже дві ярмарки. Одну на День Незалежності, а другу – на річницю Майдану. Ми виручили за другу ярмарку 50 тисяч гривень і купили тепловізор для наших героїв. А в Хоростків приїхали, щоб підтримати цю добру справу і також допомогти хлопцям, які з Хоросткова і захищають нашу Батьківщину.

Ініціювала проведення благодійного ярмарку у Хоросткові Люба Іванісік. Для неї допомога атовцям – справа принципова – її син офіцер-прикордонник.

– Як захопили Новоазовськ, то мій син попав до Маріуполя і так він відстояв 7 місяців. І саме більше, що мене, як в нас пішла перша мобілізація, пішла друга, третя – я просто не змогла всидіти дома, бо з Хоросткова в нас дуже пішло багато хлопців. Наших хлопців зараз на даний момент маємо 18, я до кожного лічно дзвоню, питаю що кому потрібно, і є в нас волонтери, хлопці з Остап’я, Руслан Саванчук і Петро Васько, і ми дзвонимо до них. Коли вони їдуть на Схід, бо там тільки, не годен по Новій пошті передати, ми стараємось передати нашим хлопцям все необхідне.

На ярмарку вдалося зібрати більш як 34 тисячі гривень. Частину грошей, каже пані Люба, передадуть на лікування 24-річного Руслана Карпця з Кременця. Під час обстрілів градами в Дебальцевому хлопцеві відірвало руку, травмована ліва нога та роздроблена стегнова кістка. Решту грошей спрямують на забезпечення хоростківчан, які сьогодні на передовій.

TV4https://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

Навчальний семінар від Ір...

Padraig Purcell провів тренінг у Копичинцях. Організатор Арсен Келічавий, директор з розвитку ВГО Поруч.