30 C
Kopychyntsi
сьогодні 28.03.2024
Архів новин 2006-2018СуспільствоТарас Елиїв: "Подобається історія нашого міста, велика та часами складна, його героїчне минуле"

Тарас Елиїв: “Подобається історія нашого міста, велика та часами складна, його героїчне минуле”

-

Сьогодні в нас перше інтерв’ю серії "Запитай в копичанина" в котрій ми будемо запитувати в різних цікавих людей про те що цікавить нас, цього разу у нас в гостях Тарас Елиїв – голова недавно створеного "Братства Тверезості", що діє при храмах міста і за сумісництвом ще й депутата міської ради. Запитання-відповіді читайте далі і в свою чергу в коментарях пропонуйте неступну персону для проведення інтерв’ю з нею.

Привіт Тарас, сьогодні на тобі так би мовити проводимо на тобі своєрідний тест рубрики "Інтерв’ю з копичанином". Ну і звісно перше питання розкажи коротко про себе, хто, що і коли? 🙂
Привіт Дьома, давай почнемо з короткої біографії. Народився в місті Копичинці 1988 року, далі переїхав з батьками до Тернополя де в 2005 році закінчив школу №22 (хоча все літо і всі канікули проводив в Копичинцях), потім закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю правознавство. Зараз працюю помічником адвоката.

В місті ти займаєшся громадською діяльністю, зокрема ти є головою зовсім недавно заснованого "Братства Тверезості" котре досить активно діє в місті. Чи можеш поділитись найближчими планами розвитку?
Так, хоча наше Братство ще молоде (засноване 16 серпня 2010 року), ми вже втигли досягти невеликих успіхів. Щодо планів на майбутнє, то ми прекрасно розуміємо, що одними лише проповідями, заборонами щодо продажу алкоголю в нашому місті та лекціями ми ситуацію кардинально не змінимо, тому плануємо відкрити в Копичинцях секцію Рукопаш-Гопаку. Багаторічний досвід існування таких секцій показує, що залучення дітей та молоді до занять спортом, що мають належну морально-етичну основу, сприяє не лише загальному їх оздоровленню, а й ефективно протидіє схильності до паління, вживання алкоголю та наркотиків. Також плануємо провести ряд навчальних тренінгів та семінарів на теми: "Тверезість – основа християнського життя" та "Чеснота тверезості – ознака святості", яку проведе підкомісія УГКЦ "За тверезість життя".

А як ви працюєте в інформаційному полі? Наскільки я знаю Братство має власний блог. Що дає така діяльність (маю на увазі в інформаційному просторі"?

Щодо інформаційного наповнення то Братство Тверезості регулярно випускає невеличку газету "Вісник тверезості" (вже було випущено три номери) та листівки в якій висвітлюється наша діяльність, вплив алкоголю тютюну та інших наркотиків на морально-фізичний стан людини. Також 24 лютого цього року був створений сайт Братства. До речі хотів би подякувати, тобі Тарас, в наданні допомоги при його створенні. Тут публікуються різні інформаційні статті, дописи користувачів, та висвітлюється наша робота в Копичинцях. Як ми бачимо сайт читають не лише в Україні, але і в США, Бельгії, Латвії, Канаді, Великобританії, Італії, Іспанії, Росії та ряду інших країн. Це популяризує Братство Тверезості та ідеї які воно несе.

Окрім Братства ти ще є й наймолодшим депутатом у міській раді, чим там займаєшся конкретно?
Головним досягненням вважаю прийняття рішення Міською радою про "Обмеження продажу алкоголю", хоча як ми бачимо воно не виконується належним чином. Особливо боляче спостерігати, як продають алкогольні напої дітям, і відповідні органи на це не реагують. Також з вагомих здобутків можу назвати клопотання мною та депутатом Зеновієм Нарадкою, перед Головою обласної ради Олексієм Кайдою, щодо виділення коштів на ремонт доріг Шашкевича (Кутець) і Хмельницького (Калинівщина). Надіюся, що ці кошти будуть вчасно використані.. Також був одним з ініціаторів вивизу сміття з вул. Чортківської.

Ми все про політику і громадську діяльність, а як щодо особистості? Чим захоплюєшся, що поробляєш у вільний час?
Основним захопленням, думаю є подорожі рідним краєм. В нас дуже багато цікавих місць, як і в самому місті так і неподалік. Також захоплююся спелеологією, часто відвідую одні з наймальовничніших печер України – Млинки, які знаходяться в 20-ти кілометрах від Копичинець.

А з музики, що можеш порадити?
Кому Вниз. Вважаю цю музику високою та глибокою, музикою високого духу.

А фільми?
Це безперечно "Хоробре серце" Мела Гібсона, паралелі з яким можна провести і щодо України, героїв Холодного Яру та УПА.

Що тебе найбільше приваблює в нашому місті? Чи є якийсь улюблений куток чи місце?
Найбільше подобається історія нашого міста, велика та часами складна, його героїчне минуле. Гарною окрасою є його храми, парки, джерела, меморіальний комплекс Борцям за волю України в лісі. Не можу не згадати і про ставок, який би міг стати справжньою окрасою для Копичинець, проте нажаль через його забруднення таким його назватине можна..
Тому важко виокремити якесь одне найулюбленіше місце. Мабуть це весь комплекс – люди, затишні будиночки, храми, поля, ліси, річка.

Спонсор допису: У вас є автомобіль і ви переживаєте про безпеку дитини в ньому? Вам потрібно купить детское автокресло, щоб бути в безпеці

Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

Копичинецька ОТГ через 10...

Найвища точка громади сягає 400 метрів. Найнижча - 280 метрів.