30 C
Kopychyntsi
сьогодні 13.04.2024

Може, винна борода?

-

Про тих, хто «ріже» людям в очі такі страшні слова, в народі кажуть, що він, мабуть, грибів об’ївся. А Ілліч, як згадували очевидці, дуже любив гриби, міг багато з’їсти нараз, особливо збуджував себе смаженими … мухоморами. А мухомор, крім отрути, містить у собі наркотичні речовини, які можуть викликати різні галюцинації. Ленінградські вчені, що вивчають цю проблему, роблять висновок: Леніну, який часто перебував під впливом наркотичної дії грибів, соціалізм, диктатура пролетаріату, дружба колонізованих народів просто примарилися…
Справді-бо, лише людина, що переїлася грибів, могла організувати в православній країні церковні погроми.

Весною 1922 року, коли в Поволжі лютував голод, на дорогах валялися тисячі трупів, люди їли людей — прямі наслідки воєнного комунізму, — вождь більшовиків вирішив реквізувати церковні цінності нібито для закупівлі продуктів для голодних. Але то був черговий обман — не тільки на внутрішньому, а й на міжнародному рівні: кошти на продовольство для голодних жертвували багато країн світу. Та більшовики використали їх зовсім на інші цілі: для закупівлі техніки і зброї для експорту революції, придбання в чужих столицях приміщень під посольства, заснування там шпигунської мережі. Достеменно відомо, що кошти, зібрані трудящими Англії для допомоги голодним волжанам, до останнього фунта були витрачені на придбання в Лондоні фешенебельного палацу для більшовицької дипломатичної еліти.
Голодним не перепало і шеляга. Коли ж вони, запідозривши обман, стали чинити опір бузувірському грабежу церков, Ленін в листі до членів політбюро ЦК вимагає, щоб процес проти непокірних був проведений негайно і «закінчився не інакше як розстрілом дуже великого числа найбільш впливових і небезпечних»… Заодно акція та давала йому можливість розправитися з духовенством, якого він ненавидів, як чорт ладан. «Чим більше число представників реакційного духовенства… вдасться нам розстріляти, тим краще».

А може, в усьому винна борода? Адже під час Жовтневого перевороту Ленін не мав традиційного «клинка», ні вусів. Ще з літа 1917-го, переховуючись від жандармів, він для конспірації постійно голився (перукарем нерідко був Сталін), а відпустив борідку лише в лютому 1918-го. Значить, всі живописні картини, художні кінофільми, вистави про період перевороту, де вождь з бородою, — фальшивки.

Та це півбіди. Допитливі історики з подивом виявили, що доки «вождь» голився, він писав набагато гуманніші декрети — про землю, мир, демократичні свободи, а тільки відросла борода, як з-під його пера посипалось: «розстріляти!», «повісити!», «чим більше, тим краще».
Його «мухоморна» ненависть до всього на світі загрозливо прогресувала і з роками перекинулася з «мужиків», інтелігенції навіть на робітничий клас та власну партію. Це підтверджує таємний «Лист до цюріхського друга», написаний у червні 1921 року і суворо засекречений у партійних схронах до останнього часу. «Вождь» зізнається, що глибоко розчарувався в «класовій свідомості робітників», переоцінив сили партії, яка зрадила інтереси революції, а «внутрішні тертя і дрібне самолюбство окремих осіб настільки роз’їдають партію, що «після боротьби на всіх фронтах від неї залишаються тільки останки…» І далі: «Наша юна бюрократія повністю перейняла помилки своїх попередників і за наївністю ще збільшила прірву, яка існувала між правителями та підлеглими».

Звичайно, справа не в мухоморах та бороді. Причинна суть цього великого дурману набагато глибша. Збагнути її допоможе знаменита теза відомого українського політичного діяча і теоретика Д.Донцова: «Жодна влада не може обійтися без демагогії». Більшовицька — й поготів. Нема сумніву, що майбутні покоління вивчатимуть її методи в школах та вузах як хрестоматію демагогії. Обдуривши бідний, довірливий народ першими підступними декретами, вона відтоді для самозбереження змушена була вибріхуватися на кожному кроці.
Досить пригадати такий випадок. У 1918 році Центральна Рада вимолювала в російського революційного уряду хоча б елементарних прав і свобод для України, серед яких — і визнання державності української мови. На це прохання Ленін брутально відповів: «Дайте їм дві мови!» (тобто обіцяйте, задурюйте, тільки б втримати Україну в лабетах імперії). Як нам дали «дві мови» — ми донині бачимо.

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...