30 C
Kopychyntsi
сьогодні 23.03.2024
Архів новин 2006-2018СуспільствоМедексперти вирішили, що в’язні у Копичинцях могли впасти або побитися між собою

Медексперти вирішили, що в’язні у Копичинцях могли впасти або побитися між собою

-

За побиття засуджених у Копиченецькій колонії під час проведення тактико-спеціальних навчань 26-27 липня нікого не каратимуть. Таке рішення після перевірки прийняла Гусятинська прокуратура, його підтвердила і прокуратура області. Перевіряючими не було здобуто достатніх даних, які б свідчили, що тілесні ушкодження у в’язнів були спричинені саме під час обшуку, пояснюють в обласній прокуратурі.

Натомість встановлено, що 3 засуджених самі спричинили собі ушкодження в ділянці передпліч і шиї одноразовими станками для гоління, ще у 4-ьох зафіксовано легкі тілесні ушкодження. При цьому експерти вказали, що такі ушкодження могли виникнути внаслідок падіння з висоти власного росту чи внаслідок дій інших засуджених.

Працівники спецпідрозділу, які проводили обшук в колонії, заперечили заподіяння засудженим тілесних ушкоджень, самі ж в’язні, у яких виявили синці, за даними прокуратури, не змогли точно вказати, хто саме і яким чином завдав їм ушкоджень.

При цьому в прокуратурі констатували, що до одного із засуджених, який почав чинити силовий опір, було справді застосовано фізичну силу, однак зроблено це було законно.

Оскільки серед засуджених не виявлено масових тілесних ушкоджень, а також за браком даних, які б свідчили про перевищення працівниками спецпідрозділу своїх повноважень, прокуратура прийняла рішення про відмову у порушенні кримінальної справи.

Як ми уже повідомляли, 26-27 липня на базі Копичинської виправної колонії (№ 112) відбулися тактико-спеціальні навчання зведеного загону груп швидкого реагування установ виконання покарань області із залученням підрозділу спеціального призначення Управління державної пенітенціарної служби України в Житомирській області.

Навчання проводились з метою відпрацювання дій при виникненні масових заворушень серед засуджених, а також проведення обшукової роботи в установах виконання покарань.

Після публікацій в інтернеті про побиття в’язнів спецназівцями та спроб потерпілих перерізати собі вени на знак протесту, прокуратурою Гусятинського району було розпочато перевірку правомірності дій працівників державної кримінально-виконавчої служби.

Джерело: doba.te.ua

Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ СЕЛА ОРИШ...

30 серпня відбулося святкування Дня села Оришківці!

Підсумки 2019 року

Друзі, ось заходи, які нам з командою вдалося реалізувати в рамках проектів “Наднічлавські Вісті” та “Копичинці та Околиці” протягом 2019 року. Дякує...