30 C
Kopychyntsi
сьогодні 23.04.2024

Грип наступає!

-

Епідемія грипу вразила майже половину України. Не оминула вона і Копичинці. З вівторка на карантин закрито ЗОШ №2, вже майже тиждень батьки не пускають своїх дітей у дитсадок, аптеки – найпопулярніші заклади щодо відвідування. Все це є наслідком коливань температури, а також загальною активізацією епідемічного процесу в світі, зазначають в Мінохоронздоров’я.

Якщо після вихідних ситуація не зміниться, то ЗОШ №1 також підпаде під карантин. Хоча класи напівпорожні уже сьогодні, адже дітей серед усіх хворих – половина. Загалом в Україні закриті на карантин дві тисячі шкіл у 22-ох регіонах. Сьогодні закриють всі школи м. Києва та Тернополя.
В Україні ситуація ще гірша. Першість тримає Запоріжжя, де хворіє кожен п’ятий житель. На сьогодні епідемічний поріг перевищено також в чотирьох обласних містах, повідомляє Міністерство охорони здоров’я. Дуже складна ситуація у Львові, Дніпропетровську, Вінниці та Чернігові, хоча локальні спалахи є у всіх областях.
МОЗ нагадує, що цього року ми маємо справу з вірусом грипу "А" і до нього більшість українців виробили імунітет, але це не означає, що не потрібно берегтись і лікуватись. Можна для повної безпеки зробити щеплення, але за краще пораджу їсти побільше вітамінів, зокрема часник і цибулю (для комфорту краще ввечері  ). Уникайте людних місць, слідкуйте за пасажирами у транспорті, тримайтеся подалі від хворих на недугу.
А ще нащастя, запевняють лікарі, цьогорічний грип не призведе до страшної епідемії. В Україні циркулюють ті ж віруси, що й попередні кілька років. Тож у багатьох проти них – імунітет. Значно більше медиків турбує пташиний грип, появи якого фахівці побоюються навесні. У зоні небезпеки: Крим, Херсонська, Одеська, Миколаївська та Запорізька області. Вірус в Україну можуть занести перелітні птахи.

попередня статтяСтрітення
наступна статтяЗвірське “зґвалтування”
bigfanhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ СЕЛА ОРИШ...

30 серпня відбулося святкування Дня села Оришківці!