30 C
Kopychyntsi
сьогодні 19.04.2024
Архів новин 2006-2018СуспільствоДень створення УПА. Прийди на Меморіал!

День створення УПА. Прийди на Меморіал!

-

14 жовтня – Свято Козацької слави і День створення Української Повстанської Армії. Не дарма, саме сьогодні український народ вшановує пам’ять своїх героїв, які віддали життя за нашу з вами Незалежність та Державу. Сьогодні – День Покрови, свято, яке від часів хрещення Київської Русі, ще з доби Козаччини, періоду повстанської боротьби та до наших днів, вважається особливим святом божественного покровительства.

Український народ ніколи не схиляв голову перед загарбником, а завжди відважно боровся за своє одвічне право бути господарем на власній землі. Українська Повстанська Армія була народною армією, яка діяла в умовах бездержавності і переслідувала лише одну мету – здобуття Української Самостійної Соборної Держави. Дух армії УПА – феноменальний, мужність її вояків – безмежна, і результат безстрашної боротьби – неоціненний. Сьогодні «питання УПА» стало предметом дискусій, об’єктом політичних спекуляцій і спотворених образів. На жаль. Та той, хто шукає істину, незважаючи на різного роду пропаганду, яка протягом півстоліття зомбувала нас, бруд, який тонами лиють і до тепер, віднайде її. Тому що справжній українець, який знає свою історію та любить свою Батьківщину – шануватиме її героїв. Пам’ять наша житиме вічно, вона тече у наших жилах і гарячих серцях, вона передаватиметься нащадкам, на зло ворогам і на славу Неньці-Україні!

Копичанам це свято є дуже близьким та важливим. Здавалось, зовсім недавно ми святкували відкриття Меморіалу борцям за волю України, а вже сьогодні маємо добру традицію іти в цей день сюди, щоб вшанувати пам’ять героїв, яких було вбито і скинуто у ці яри. Сьогодні сюди йтимуть вдячні українці, тут буде відправлено панахиду за душі тих, хто загинув, захищаючи свою Батьківщину. Не забуваймо тих, хто виборов для нас вільну Україну, не зраджуймо пам’ять! Вічна слава героям, які стояли до скону на захисті Батьківщини! Вічна пам’ять борцям за волю! Слава Україні!

попередня статтяСуддя і його мороз
наступна статтяЗі святом, козаки!

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...

Копичинецька Громада!

Промо відео нашої Громади. Завітайте та співпрацюйте із нами!https://www.youtube.com/watch?v=PFf_s3xid6g