30 C
Kopychyntsi
сьогодні 24.04.2024
Архів новин 2006-2018СуспільствоЧерговий огляд районної преси

Черговий огляд районної преси

-

Як відомо, у гусятинському районі головним джерелом інформації та виданням є районний тижневик "Вісник Надзбруччя". Про наше місто, на жаль, не так вже й часто там можна побачити нову інформацію. Та все ж, оглянувши останні номери районної газети, ми натрапили на деякі новини з життя нашого міста. Пропонуємо вашій увазі інформацію з номерів №38 та 39-40 від 19 та 26 вересня відповідно. Оскільки кримінал та нещасні випадки поширені всюди, Копичинці нажаль не є виключенням. Ось про що повідомляє районка:

10 вересня о 8 годині виникла пожежа у житловому будинку жителя Копичинців В., що по вул. Зелена. Вогнем знищено холодильник, ,відеомагнітофон, телевізор, кухонний гарнітур та інші побутові речі. Прямий збиток, завданий пожежею, складає 60 тис.грн. Причина загорання – коротке замикання електромережі холодильника.
На гасінні було задіяно чергові караули постів пожежної охорони з Копичинців та Хоросткова. Їх зусиллями вогонь було ліквідовано і врятовано ще одну житлову будівлю.

У понеділок, 15 вересня, у Хоросткові близько 19 години в ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками служби дільничних інспекторів райвідділу міліції було затримано жінку, яка своєю поведінкою викликала підозру. Наблизившись, правоохоронці помітили, що вона їла щось, схоже на макову соломку. Інтуїція не підвела. Під час огляду вилучено 527 грамів подрібненої речовини.
Затриманою виявилась копичинчанка П., 1968 р.н. Як пізніше вона зізналась, наркотичні засоби вживає давно і нинішній «товар» придбала у хоростківчанина К., 1948 р.н., за 150 гривень.
Стражі порядку одразу навістили К., який уже декілька разів був судимий за крадіжки. З’ясувалось, що останнім часом він займався вирощуванням маку і виготовленням наркотичної речовини з метою збуту. У квартирі зловмисника міліціонери знайшли м’ясорубку зі слідами подрібненої макової соломки, як доказ його «діяльності». По даному факту вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Ще іншою, вже досить резонансною та скандальною в нашому місті статтею „Здирництво” відзначилась районка у номері 39-40 від 26 вересня. Від себе скажу, що не всі копичани погоджуються із статтею. Отже, сам текст:

Сьогодні повсюдно ведуться розмови про різкий стрибок цін на продукти харчування – життєву потребу кожної людини. Це добре видно по повідомленнях державних статистичних органів та й на прилавках магазинів чи ринках зміни очевидні. Це, звісно, викликає різке невдоволення у населення, погіршується його купівельна спроможність. В той же час у продавців зростають прибутки, вони саме підвищенням вартості продуктів набивають свої кишені, які не мають розмірів. Відверто кажучи, нічого не виробляючи наживаються на покупцях.
Нещодавно працівниками Державної інспекції по контролю за цінами в Тернопільській області було проведено вибіркову перевірку приватних закладів торгівлі району по дотриманню граничних рівнів надбавок на основні продукти харчування. Зокрема, у магазині «Люкс» приватного підприємця В. Василика (м Копичинці, пл. Ринок) при реалізації хлібобулочних виробів застосовувалися торговельні надбавки у розмірах від 14,7 до 16.2 відсотка при граничних – 10. А молоко жирністю 2.5 % продавалося з надбавкою у 2 рази більшою від встановленої розпорядженням голови облдержадміністрації «Про граничні торговельні надбавки на окремі продовольчі товари» від 06 02 2008 року № 72. У копичинецьких магазинах «Продукти», підприємців О Шпікули і Л.Ширякової торговельні надбавки на борошно, крупи, ковбасні вироби масло вершкове, олію соняшникову аж зашкалювали і складали від 19.6 до 34 6 відсотка при граничних – від 10 до 15 відсотків. Хіба це не здирництво? Отак працюють гендлярі, по нинішньому – бізнесмени, а по колишньому – спекулянти.
Не «гірше» від копичинецьких підприємців «трудяться» і гримайлівські. Так, у перевірених
магазинах Г Ролінськоі. (що на автобусній зупинці), та в «Юлії» С.Гаврилюк (вул Січових Стрільців, 19) торговельні надбавки на хлібобулочні вироби, борошно, крупи олію теж були «космічними» і становили у півтора – два рази вище граничних.
Всі «здирницькі» ціни приватні підприємці пояснюють необізнаністю з вимогами розпоряджень голови обласної державної адміністрації а також тим. що застосовують торговельні надбавки у відсотках до придбання, а не до ціни виробника. А скажіть хіба потрібно багато розуму, аби подвоїти вартість продовольчих товарів першої необхідності? Де ж тоді людська совість? Нині багато жителів району, особливо пенсіонери, через мізерні пенсії й так ледь животіють. А, як бачимо, їх до того ж обдирають свої, доморощені нувориші!
Отож, шановні краяни, перш ніж зайти до якогось конкретного магазину поцікавтесь цінами Може, і не варто заходити?

За матеріалами Державної інспекції по контролю за цінами в Тернопільській області).

Висловлюйте свої думки відносно даних питань у коментарях

попередня статтяЖовтий – колір осені
наступна статтяБракує педагогів-чоловіків
Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...

Додому з перемогою

Визначний день в історії Копичинецького футболу.Наші хлопці впевнено перемогли ровесників з Харкова та Києва і привезли додому перше місце з фін...