30 C
Kopychyntsi
сьогодні 28.03.2024
Архів новин 2006-2018КультураВ Копичинцях вперше пройшла ніч українського кіно

В Копичинцях вперше пройшла ніч українського кіно

-

Купальська ніч в Копичинцях і околицях була справді насиченою. В Чагарах в цей вечір відбувався фестиваль сільської молоді, в Копичинцях, доречі вперше, проходив фестиваль українського кіно "Відкрита ніч" Дубль 16. Цього року, фестиваль суттєво розширив свої географічні межі, тому фільми мали змогу переглянути не лише жителі Києва, Львова але й такого маленького міста як Копичинці.

Проходило все на штучному полі стадіону. Доречі місце було підбрано просто чудово, від штучного покриття не тягнуло холодом, вологою і зрештою чудова можливість почепити екран, проектор тощо.

Розпочалось все близько 22.00 коротким словом Богдана Келічавого, одного з організаторів цього перегляду в нашому місті. Богдан коротенько розказав про історію даного фестивалю, його засновників, а також коротко про те що ж буде показано на екранах цієї ночі.

Не зважаючи на великий фестиваль в Чагарах, людей на перегляд зібралось досить багато, причому різного віку – як дорослі так навіть і діти. Протягом ночі глядачі мали змогу переглядати як конкурсну програму, так і позаконкурсні фільми, ретроспективу, анімацію, тощо.

Тривав перегляд практично до самого ранку, а глядачі мали змогу поділитись своїми оцінками щодо кожного фільму, заповнивши спеціальні бланки фестивалю.

Ніч кіно зовсім неординарна подія в місті зі своєю атмосферою, а перегляд фільмів під відкритим небом має свою романтику та шарм. Надіюсь схожі фестивалі стануть хорошою традицією в нашому місті і ми ще не одноразово матимемо змогу зібратись і разом оцінити сучасне українське кіномистецтво.

Фото: Тарас Демчук

Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...