30 C
Kopychyntsi
сьогодні 20.04.2024
Архів новин 2006-2018КультураРокСарделька з'їджена!

РокСарделька з’їджена!

-

Вчора, 1 травня в ЦКіД м.Копичинці відбувся фактично перший рок-концерт у нашому місті. Щоправда назвати просто концертом не повертається язик, це швидше всього був міні-фестиваль, адже 8 гуртів як не як.

1.06.2009 Додано відео з виступу гурту Медовий полин

 

Нагадаю свято не було б можливим без підтримки. А саме найбільше до організації цього свята приклався головний спонсор – ТМ “Копичинецькі ковбаси”. Також велика подяка директору ЦКіД Шпуляку О.В. та Сагайдаку Р.Є., котрі допомогли з апаратурою та залом.

 Отже, перш за все слід сказати хто все таки виступав на цьому святі рок-музики. Стилістика була найрізноманітнішою – від важкого дезметала чи хевіметала до більш мелодійної альтернативи чи класичного року. У концерті брали участь такі гурти:
Zliva na Pravo (м. Теребовля)
Течія Телос (м.Тернопіль)
Траєкторія (смт.Товсте)
Confession Forever (м.Чортків)
Ze_Fear (м.Буськ)
Медовий Полин (м.Борщів)
ДоКрові (м.Тернопіль)
Azgard (м.Тернопіль)

Оскільки такого плану дійство проводилось вперше в нашому місті, то відповідно уникнути недоліків та прорахунків все таки не вдалось. Першою проблемою стала апаратна частина. Не зважаючи на те що в залі звук був добрий, все таки багато хто нарікав на недостатню кількість звуку на сцені, що утрудняло гру музикантам. Незважаючи на даний негатив всі гурти на 100 відсотків впорались, створивши для присутніх гостей концерту незабутній вечір. Також певним дискомфортом стала, як це не дивно, присутність сидячих місць у залі. Адже під рок музику не можливо просто сидіти. Хочеться стрибати, танцювати. Зате і тут є позитив, настрибавшись можна було присісти на зручні крісла. Серед позитивів я б виділив просто чудові візуальні – світлові, димові ефекти, котрі забезпечив Кархут Олег. Також слід подякувати гуртам, котрі мало того що зголились приїхати, так ще й попривозили із собою різні “примочки”, завдяки яким концерт став ще кращим.

А тепер перейдемо безпосередньо до самого свята. Розпочав концерт ведучий ПашКо, запросивши на сцену гостей з м.Теребовля – Zliva na Pravo. Для хлопців це був дебют, але не зважаючи на це зал сприйняв гурт жваво та з оплесками.

Confession Forever (м.Чортків)
ще один гурт (мабуть найближчий географічний гість нашого міста). Продовжуючи хороший тон, котрий задали хлопці з Теребовлі, конфешени “відлабали” не погано. Отримавши бурю оплесків та емоцій із залу. Чортківчани виходили на сцену двіччі, ще в кінці концерту заспівавши конкурсну пісню про копичинецькі ковбаси (в рамках конкурсу про який піде далі).

Медовий Полин (м.Борщів)
Наступним гуртом, якому за підсумком можна було б після закінчення віддати приз глядацьких симпатій. Воно і не дивно, адже копичани та гості міста мали змогу зіграти вже в Копичинцях на ДніМолоді2008. Хлопці грають веселий рок’н’рольний панк, або щось в цьому дусі. Гурт заставив весь зал підстрибувати та веселитись. Жаль тільки для хорошого-доброго штовхання місця не було. Граючи в такому стилі, не можливо було б не проспівати і про копичинецьку ковбасу, що хлопці і зробили.

Течія Телос (м.Тернопіль)
Після запального Медового полину Течія Телос примусила зал трошки посумувати, романтично помріяти. Граючи класичний рок хлопці та дівчата перенесли весь люд, котрий зібрався в залі на іншу, більш романтичнішу планету. Приємний та ніжний голос солістки Марії викликав шквал оплесків у поціновувачів хорошого мелодійного року.

ДоКрові (м.Тернопіль)
Після романтичної Течії Телос настала черга важкого тернопільського гурту ДоКрові. Як позиціонують свою музику самі хлопці – nu metal alternative grind. Музика дійсно відповідає стилю. Важке і альтернативне. Під цю жесть хотілось слемитись і мошитись, щоправда не було місця для даних вибриків. Але люди якось викрутились.. 😉

Траєкторія (смт.Товсте)
Також альтернативною, проте менш важкою виявилась товстенська Траєкторія. Хлопці та дівчата мали вже змогу показати себе на Спеці та Висадці. На цей раз настала черга Копичинецького ЦКіД. Одним словом хороша альтернатива як вона є! А виконання в альтернативному стилі пісеньки про копичинецьку ковбасу %), ну це… прикольно.

Ze_Fear (м.Буськ)
Найбільш “віддалений” гурт. Щоб добратись до Копичинців хлопаки проїхали 150 км. Адже м.Буськ це в Львівський області. Хлопці неодноразово виступали в Львові і велика подяка що приїхали в Копичинці. Незважаючи на певні проблеми зі звуком, котрі виникли на сцені, хлопці виклались на всі 100 відсотків, отримавши безліч позитивних емоцій у відповідь

Azgard (м.Тернопіль)
Ну і хедлайнером РокСардельки став тернопільський гурт Azgard. Професійно відігравши всю свою програму хлопці активно розважали під час виступу і зал, попросивши відриватись людей на сцені, що і було без проблем реалізовано. Незважаючи на певну важкість музики хлопців сприйняли мегапозитивно.

Після хедлайнера в рамках конкурсу “Напиши пісню про копичинецьку ковбасу” виступив чортківський гурт “Confession forever”. Після чого відбулось нагородження. Медовий полин отримав головний грошовий приз від спонсора РокСардельки, а Траєкторія та Confession Forever дещо меншу грошову премію. На цій мажорній ноті свято рок-музики в Копичинцях закінчилось. Надіюсь це було не останнє таке свято!

  

 

 

 

 P.S.S.Можливо хтось з гуртів знімав відео, повідомте нас, ми обов’язково його розмістимо на сторінках нашого порталу 

попередня статтяЗ Днем Народження, Bigfan-е!
наступна статтяОновлення фотогалереї
Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Осінній вечір в Копичинця...

Вашій увазі відео з осінніх Копичинець, відзняте місцевими хлопцями з True Sight Project.https://www.youtube.com/watch?v=bjRdujzKEMQ&featur...

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

Навчальний семінар від Ір...

Padraig Purcell провів тренінг у Копичинцях. Організатор Арсен Келічавий, директор з розвитку ВГО Поруч.