30 C
Kopychyntsi
сьогодні 13.04.2024
Архів новин 2006-2018КультураСолодка колядка від «Хрещатика»

Солодка колядка від «Хрещатика»

-

12 січня до залу Копичинецького ЦКіД завітали гості із столиці України – Києва. Муніципальний хор «Хрещатик», одним із засновників якого є наш земляк Михайло Мацієвський, представив копичанам двогодинну прелюдію зі співів колядок і новорічних пісень, віншуванням, виконанням різдвяних традицій.
Запропонована глядачам програма хору «Небо і земля» виявилась доволі цікавою і насиченою. У першій частині містяни мали змогу почути духовні різдвяні українські пісенні твори. Після антракту хористи, перевдягнувшись у національні вбрання, представили публіці другу частину концерту, в якій вже лунали новорічні обрядові пісні. Тут надто цікавими виявились сценки з Маланки та Кози.

Солодка різдвяна коляда у виконанні акапелло ринула з уст хористів. Вже вкотре переконуюся, що жива музика є набагато величнішим мистецтвом, аніж та, що створена штучно і хіба замінює творчий потенціал людини. Бо ж який талант потрібно мати, яке відчуття ритму, щоб стати маленькою частиною великого хору і не загубитися серед них, а впевнено, воєдино злитися у пісні з ними!

Тиша переростає в коляду, а темрява – у світло

Хором "Хрещатик" керує диригент Павло Струць

Співає солістка Люба, котру хор "викрав" у Борщові

Вздовж парапету світилися різдвяні свічки

Віншування та тематичні заставки між піснями хору

Вигляд на сцену із глядацького місця

Маланка підмітає сцену нашого ЦКіД

До свята приєдналася і Коза

Жінки взялись за руки і розпочали хоровод

Приємно, що містян Копичинців ніхто примусово не тягнув на концерт, а зала, все ж таки, була майже вщерть заповненою. Шанувальники пісенного мистецтва свідомо ішли до Будинку культури і сподівались тільки на яскраве видовище. Так воно і сталося! Бо кожну виконану пісню чи окрему сценку глядачі щоразу вітали щедрими гучними оплесками і почасти навіть підводились з місця, викрикуючи при цьому «Браво!»

По закінчення виступу на сцену вийшли голова райдержадміністрації Триснюк В. та один із засновників Київського муніципального хору «Хрещатик», наш земляк Мацієвський М. (родом з с. Чагарі). Михайло Мацієвський цього дня отримав багато привітань і побажань від місцевої еліти, а також теплі оплески від глядачів. У знак солідарності, він заспівав «Карі очі, чорні брови» спільно з хористами. Сильний голос Мацієвського сколихнув стіни залу ЦКіД, мовляв, міць української пісні не вмре, не загине!

Хор на чолі з диригентом дякує копичанам

Заключний могутній спів Михайла Мацієвського

попередня статтяСон – це особливе життя
наступна статтяХокей на талому льоду

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

ЗУСТРІЧ З ОСТАПОМ ДРОЗДОВ...

Сьогодні відбулась зустріч - діалог із Остапом Дроздовим у Копичинецькій бібліотеці для дорослих. Говорили не про прості буденні речі, а про самоіден...