30 C
Kopychyntsi
сьогодні 27.07.2024
Архів новин 2006-2018КультураСолодка колядка від «Хрещатика»

Солодка колядка від «Хрещатика»

-

12 січня до залу Копичинецького ЦКіД завітали гості із столиці України – Києва. Муніципальний хор «Хрещатик», одним із засновників якого є наш земляк Михайло Мацієвський, представив копичанам двогодинну прелюдію зі співів колядок і новорічних пісень, віншуванням, виконанням різдвяних традицій.
Запропонована глядачам програма хору «Небо і земля» виявилась доволі цікавою і насиченою. У першій частині містяни мали змогу почути духовні різдвяні українські пісенні твори. Після антракту хористи, перевдягнувшись у національні вбрання, представили публіці другу частину концерту, в якій вже лунали новорічні обрядові пісні. Тут надто цікавими виявились сценки з Маланки та Кози.

Солодка різдвяна коляда у виконанні акапелло ринула з уст хористів. Вже вкотре переконуюся, що жива музика є набагато величнішим мистецтвом, аніж та, що створена штучно і хіба замінює творчий потенціал людини. Бо ж який талант потрібно мати, яке відчуття ритму, щоб стати маленькою частиною великого хору і не загубитися серед них, а впевнено, воєдино злитися у пісні з ними!

Тиша переростає в коляду, а темрява – у світло

Хором "Хрещатик" керує диригент Павло Струць

Співає солістка Люба, котру хор "викрав" у Борщові

Вздовж парапету світилися різдвяні свічки

Віншування та тематичні заставки між піснями хору

Вигляд на сцену із глядацького місця

Маланка підмітає сцену нашого ЦКіД

До свята приєдналася і Коза

Жінки взялись за руки і розпочали хоровод

Приємно, що містян Копичинців ніхто примусово не тягнув на концерт, а зала, все ж таки, була майже вщерть заповненою. Шанувальники пісенного мистецтва свідомо ішли до Будинку культури і сподівались тільки на яскраве видовище. Так воно і сталося! Бо кожну виконану пісню чи окрему сценку глядачі щоразу вітали щедрими гучними оплесками і почасти навіть підводились з місця, викрикуючи при цьому «Браво!»

По закінчення виступу на сцену вийшли голова райдержадміністрації Триснюк В. та один із засновників Київського муніципального хору «Хрещатик», наш земляк Мацієвський М. (родом з с. Чагарі). Михайло Мацієвський цього дня отримав багато привітань і побажань від місцевої еліти, а також теплі оплески від глядачів. У знак солідарності, він заспівав «Карі очі, чорні брови» спільно з хористами. Сильний голос Мацієвського сколихнув стіни залу ЦКіД, мовляв, міць української пісні не вмре, не загине!

Хор на чолі з диригентом дякує копичанам

Заключний могутній спів Михайла Мацієвського

попередня стаття
наступна стаття

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Копичинецька ОТГ через 10...

Найвища точка громади сягає 400 метрів. Найнижча - 280 метрів.

День Незалежності!

Дякуємо усім, хто розділив святкування 30-тої річниці Незалежності України із нами!Цьогорічне святкування розпочалось із проведення вже тради...