30 C
Kopychyntsi
сьогодні 26.07.2024
Архів новин 2006-2018Культура«Я гордий тим, що я такого роду»

«Я гордий тим, що я такого роду»

-

Саме під такою назвою в Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих відбулась творча зустріч з нашим земляком, поетом-піснярем, громадським діячем краю, автором поетичних збірок «Подільський жайвір», «Там, де Нічлави рідні береги….» , членом літературного об’єднання при обласній організації Національної спілки письменників України – Іваном Михайловичем Кушнірем. 

 Святково прибраний читальний зал бібліотеки вишитими рушниками, кленовими листочками, кетягами калини, привертає увагу присутніх виставка-інформація «На варті наших душ – Небесна сотня». Тут зібрались поціновувачі поетичного слова щоб доторкнутися серцем і душею до творчості поета.

Із сторінками біографії поета, присутніх ознайомила завідувачка бібліотеки – Оксана Тадеївна Благута.

Творчий вечір розпочався літературно-музичною композицією на основі віршів Івана Михайловича «Свіча пам’яті», присвячена подіям Майдану, героям Небесної сотні. У свою поезію автор вклав душевний щем і сердечний біль за тими, хто віддав своє життя за мир, за волю і свободу нашої неньки-України. Вірші читали учні школи-гімназії Іра Грицух, Роман Гондз, Христина Зубик за сценарієм бібліотекаря Володимира Білоуса.

Авторську частину вечора відкрила пісня «Мамо моя, мамо моя, голубко сива…». Багато хто з присутніх був здивований, що її автором є Іван Кушнір. Вона була настільки популярна , що перейшла у розряд народних, загубивши авторство.

А також прозвучала пісня «Берегиня» написана Іваном Михайловичем, що стала гімном фестивалю української діаспори у Словенії. Цей твір відкривав і закривав фестиваль.

Публіка тепло сприйняла виступи копичинчан, зокрема полонили душу пісні «Тернопілля моє», «Україна» у виконанні вчителя Копичинецької музичної школи Марії Шимків.

Глядачі зачаровано слухали вірші у виконанні самого автора. Творчості Івана Кушніра притаманна щирість, почуття любові до України, жінки-матері, рідної природи. Віршами намагається передати красу і велич Подільського краю. У своїй поезії він знаходить слова, які заторкують чутливі струни душі кожного з нас.
Родзинкою вечора стало виконання авторських пісень під власний гітарний акомпанемент.

На закінчення свята дарували квіти, побажання і зворушливі слова вдячності пошанувальники творчості Івана Кушніра. Щиро привітав поета-пісняра колега по творчій співпраці педагог, краєзнавець, громадський діяч – Богдан Михайлович Савка.

Зустріч була яскравою демонстрацією невичерпного таланту, на які така щедра, така багата наша земля.
Автор щиро подякував працівникам бібліотеки за організацію свята, розуміння його творчості і присутнім подарував збірки своїх поезій.

Розмаїтий світ книг, чудова поезія, прекрасна музика, приємний затишок – все це допомагає користувачам збагатитись духовно, поповнити свої знання, поділитися враженнями і викликає бажання знову зійтися разом і прийти до бібліотеки.

Спонсор допису: Займаєтесь модернізацією чи реконструкцією власного будинку? Тоді вам точно знадобляться Мешки Полипропиленовые

Гусятинська ЦБС
Гусятинська ЦБСhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Копичинецька ОТГ через 10...

Найвища точка громади сягає 400 метрів. Найнижча - 280 метрів.

Потребуєш – візьми,...

Напередодні нового року, у п’яти магазинах громади, а саме в селах Оришківці, Гадинківці, Сухостав та місті Копичинці (2 магазини) були встановлені с...