30 C
Kopychyntsi
сьогодні 24.03.2024
Архів новин 2006-2018Культура«Відкриту ніч» провели у Копичинцях

«Відкриту ніч» провели у Копичинцях

-

З-поміж 23 майданчиків — від Чернівців на заході до Маріуполя на південному сході — національного кінофестивалю «Відкрита ніч — Дубль 17», котрий відбувся в ніч із 28 на 29 червня, єдиний на Тернопіллі був у Копичинцях. Від дев’ятої години вечора і до четвертої ранку на місцевому стадіоні одна за одною демонстрували півсотні короткометражок, котрі ввійшли до програми фестивалю. Тринадцять із них — «майданівські».

Охочих долучитися до українського кіно під відкритим небом у Копичинцях знайшлося чимало: хоч звідусіль лунає твердження, що вітчизняного кіно нема, на щастя, багато хто в це не вірить. На ще більше щастя — небезпідставно, що довела, зокрема, цьогорічна «Відкрита ніч». На місцевий кіномайданчик прибули й глядачі з інших населених пунктів Тернопілля та сусідніх областей. Про їхню точну кількість говорити важко, адже впродовж семи фестивальних годин вона постійно змінювалася.

Національний кінофестиваль «Відкрита ніч — Дубль 17», котрий відбувся в ніч із 28 на 29 червня, єдиний на Тернопіллі був у Копичинцях.

За словами одного з організаторів місцевої «Відкритої ночі» Богдана Келічавого, його рідне містечко приймало кінофестиваль удруге. Майданчиком стало поле стадіону, футбольні ворота перетворили на екран. Завдяки небайдужому підприємцеві глядачів пригощали гарячим чаєм і смачними канапками (недарма ж ковбаси місцевого виробництва охоче купують не тільки в Копичинцях!).

Але найголовнішою для присутніх на кінодійстві таки була їжа духовна. У Копичинцях глядачів найбільше схилювала стрічка «Зупинка», а ось журі фестивалю володарем гран-прі назвало «Заповіт» Кристіана Жереги. До речі, режисера на святковій церемонії нагородження переможців у Києві не було, оскільки він як стрілець-медик долучився до 25-го спеціального добровольчого батальйону територіальної оборони Збройних сил України «Київська Русь». А об’єднання Babylon’13, до якого входить режисер, відзначено спеціальним дипломом фестивалю «За громадянську позицію, мужність і героїзм».

Національний кінофестиваль «Відкрита ніч — Дубль 17», котрий відбувся в ніч із 28 на 29 червня, єдиний на Тернопіллі був у Копичинцях.

Окреме слово — про активну позицію організаторів фестивального майданчика у Копичинцях Богдана Келічавого і Віктора Іванкова. Адже завдяки їм українське кіно стало ближчим і зрозумілішим для багатьох земляків. А це обнадійливо і схвально.

Віра КАСІЯН.

Фото Тараса ХЛІБОВИЧА.

Віра КАСІЯН, "Вільне життя"https://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

НАЙФЕСТИВАЛЬНІШЕ СЕЛО УКР...

8 серпня 2021 року село Яблунів здобуло Рекорд України, як найфестивальнішого села. Щороку тут проходять 4 фестивалі, до кожної пори року.Взимку ...