30 C
Kopychyntsi
сьогодні 26.07.2024

Битва Націй 2011

-

Цьогоріч травневі вихідні принесли надзвичайне свято під назвою “Битва Націй”. Цей чемпіонат світу з історичного середньовічного бою проводиться уже вдруге. На чотири дні Хотинська фортеця (Чернівецька область) перетворилася на справжнє середньовічне місто. Мені вдалося побувати тут 1 травня на 2-й день фестивалю. 

Сюди з’їхалися рицарі із семи країн світу, таких як Україна, Росія, Польща, Білорусія, Італія, Німеччина та провінція Квібек (Канада). Цілий день проводились турніри команд-учасниць у різноманітних номінаціях (“Поєдинок” 1х1, “Групові бої” 5х5, “Масові бої” 21х21). Крім рицарських боїв на ристалищі (спеціально відведене місце) у самій фортеці проводився Стрілецький турнір серед лучників.

В Хотин зїхалося багато середньовічних майстрів, вироби котрих можна було придбати на ярмарку. Ці речі були настільки автентичними, що не можливо було приборкати спокусу щось купити.

Окрім турнірів і ярмарок тут ще безліч різноманітних речей. Наприклад, можна викувати собі самому монетку на щастя, проводились різноманітні майстер-класи з виготовлення гончарного посуду, ляльок-мотанок, ковальської майстерності тощо. Можна було поміряти справжній автентичний обладунок ХVI століття, який доречі важить від 30 до 50 кілограм, а також відчути себе справжньою середньовічною принцесою одягнувши вишукану сукню тих часів.

Все це дійство не обійшлося звісно без справжніх середньовічних веселощів. Діти могли погратися в мішках та влаштувати свої дитячі турніри, вуличні музиканти наповнювали атмосферу справжньою старовинною музикою, а смак справжньої середньовічної кухні не залишав байдужим нікого.

Все це додає неймовірних відчуттів і на деякий час ти дійсно опиняєшся у середньовічному місті, забувши усі свої проблеми.

Усім раджу, хто має вільний час завтра 3 травня, відвідати останній день феставалю і наповнитися усіма цими неймовірними відчуттями.

Вартість вхідного квитка на 1 день коштує 80 гривень.

Також можна спостерігати усе дійство он-лайн на сайті www.bnfest.com.ua

Усі деталі тут: www.battleofthenations.com.ua 

Спонсор допису: Цікавитесь сучасними технологіями і бажаєте ними користуватись? Тоді спробуйте фильмы онлайн це швидко, якісно та доступно

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Копичинецька ОТГ через 10...

Найвища точка громади сягає 400 метрів. Найнижча - 280 метрів.

Потребуєш – візьми,...

Напередодні нового року, у п’яти магазинах громади, а саме в селах Оришківці, Гадинківці, Сухостав та місті Копичинці (2 магазини) були встановлені с...