30 C
Kopychyntsi
сьогодні 03.05.2024
НовиниКопичинціБУНКЕР (#12) - В ім'я св. Кирила і Мефодія

БУНКЕР (#12) – В ім’я св. Кирила і Мефодія

-

Вашій увазі новий випуск літерарутного збіговиська “Delirium” з Копичинець, присвячений першій українській таємній політичний організації Кирило-Мефодіївському Товариству, що боролась за автономію України в умовах царського режиму та рівноправність слов’янських народів. До організації входили провідні українські митці та політичні діячі свого часу.

Більше інформації у відео:

У зв’язку з пандемією коронавірусу, у зйомках даного випуску участь взяла мешна, ніж зазвичай, кількість людей. Тим не менш, рекомендуємо вам переглянути і дізнатись цікаву інформацію про активних діячів, котрі боролись за те, про що ми в Україні тепер не надто часто задумаємось і не завжди цінуємо.

Кирило-Мефодіївське Товариство

Відомий український історик Михайло Грушевський колись написав, що увесь український політичний рух веде свою історію від Кирило-Мефодіївського братства».

Богдан Келічавий
Працюю у сфері розвитку міст. У вільний час допомагаю Копичинецькій ОТГ. Люблю подорожувати світом, знайомлячись із міськими радами та їх представниками. Керуюсь кредо: думай глобально, дій локально.

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Турнір з кібер футболу у ...

у селі Гадинківці, відбувся турнір із кібер футболу, де змогли взяти участь шістнадцять любителів віртуальних ігор. Вони методом жеребкування були по...

Копичинецька ОТГ через 10...

Найвища точка громади сягає 400 метрів. Найнижча - 280 метрів.