30 C
Kopychyntsi
сьогодні 15.10.2024
Архів новин 2006-2018Культура«Відкриту ніч» провели у Копичинцях

«Відкриту ніч» провели у Копичинцях

-

З-поміж 23 майданчиків — від Чернівців на заході до Маріуполя на південному сході — національного кінофестивалю «Відкрита ніч — Дубль 17», котрий відбувся в ніч із 28 на 29 червня, єдиний на Тернопіллі був у Копичинцях. Від дев’ятої години вечора і до четвертої ранку на місцевому стадіоні одна за одною демонстрували півсотні короткометражок, котрі ввійшли до програми фестивалю. Тринадцять із них — «майданівські».

Охочих долучитися до українського кіно під відкритим небом у Копичинцях знайшлося чимало: хоч звідусіль лунає твердження, що вітчизняного кіно нема, на щастя, багато хто в це не вірить. На ще більше щастя — небезпідставно, що довела, зокрема, цьогорічна «Відкрита ніч». На місцевий кіномайданчик прибули й глядачі з інших населених пунктів Тернопілля та сусідніх областей. Про їхню точну кількість говорити важко, адже впродовж семи фестивальних годин вона постійно змінювалася.

Національний кінофестиваль «Відкрита ніч — Дубль 17», котрий відбувся в ніч із 28 на 29 червня, єдиний на Тернопіллі був у Копичинцях.

За словами одного з організаторів місцевої «Відкритої ночі» Богдана Келічавого, його рідне містечко приймало кінофестиваль удруге. Майданчиком стало поле стадіону, футбольні ворота перетворили на екран. Завдяки небайдужому підприємцеві глядачів пригощали гарячим чаєм і смачними канапками (недарма ж ковбаси місцевого виробництва охоче купують не тільки в Копичинцях!).

Але найголовнішою для присутніх на кінодійстві таки була їжа духовна. У Копичинцях глядачів найбільше схилювала стрічка «Зупинка», а ось журі фестивалю володарем гран-прі назвало «Заповіт» Кристіана Жереги. До речі, режисера на святковій церемонії нагородження переможців у Києві не було, оскільки він як стрілець-медик долучився до 25-го спеціального добровольчого батальйону територіальної оборони Збройних сил України «Київська Русь». А об’єднання Babylon’13, до якого входить режисер, відзначено спеціальним дипломом фестивалю «За громадянську позицію, мужність і героїзм».

Національний кінофестиваль «Відкрита ніч — Дубль 17», котрий відбувся в ніч із 28 на 29 червня, єдиний на Тернопіллі був у Копичинцях.

Окреме слово — про активну позицію організаторів фестивального майданчика у Копичинцях Богдана Келічавого і Віктора Іванкова. Адже завдяки їм українське кіно стало ближчим і зрозумілішим для багатьох земляків. А це обнадійливо і схвально.

Віра КАСІЯН.

Фото Тараса ХЛІБОВИЧА.

Віра КАСІЯН, "Вільне життя"
Віра КАСІЯН, "Вільне життя"https://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

День спорту у Гадинківцях...

29 червня на стадіоні села Гадинківці відбулось футбольне тренування та конкурси для дітей із сіл Гадинківці та Оришківці. Захід проводив капітан ФК ...

Історія Богдана та Насті ...

Пам'ятаєте наш літній тренінг з соціального підприємництва від Арсена Келічавого та ВГО Поруч? Ось чудова стаття про те, як талановиті копичани Богда...

Юні біатлоністи

19-22 грудня 2019 року на НСБ "Тисовець Львівської області відбувся чемпіонат України з біатлону серед юнаків та дівчат старшої та молодшої вікової г...