Прокуратурою Гусятинського району направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно власника місцевого бару-ресторану за фактом масового харчового отруєння людей під час святкування весілля у приміщенні закладу громадського харчування.
Обставини провадження:
У серпні 2013 року після святкування весілля у барі-ресторані у місті Копичинці, що на Гусятинщині, за медичною допомогою до районної лікарні звернулися жителі Гусятинщини, Львівщини та Івано-Франківщини.
Встановлено, що внаслідок вживання їжі, зараженої патогенними мікробами, серед 22 потерпілих поширилося захворювання «харчова токсикоінфекція».
Масове харчове отруєння людей мало місце з вини власника ресторану, якою допущено використання продуктів та сировини для приготування страв без відповідних документів, у тому числі – страв домашнього приготування.
Окрім того, підприємець допустила до приготування їжі та обслуговування святкових столів працівників без проходження медогляду та сторонніх осіб. Також у ресторані порушували правила зберігання швидкопсувних продуктів, готових страв, інвентарю, дотримання режимів миття та дезінфекції.
Додатково:
За даним фактом завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та направлено до суду обвинувальний акт стосовно підприємця за ч.1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області
Спонсор допису: Любите модернізовувати власний будинок чи квартиру? Тоді вам потрібні Натяжные потолки, які зможуть внести інновацію для вас