30 C
Kopychyntsi
сьогодні 04.05.2024
Архів новин 2006-2018КультураВ Копичинцях вперше пройшла ніч українського кіно

В Копичинцях вперше пройшла ніч українського кіно

-

Купальська ніч в Копичинцях і околицях була справді насиченою. В Чагарах в цей вечір відбувався фестиваль сільської молоді, в Копичинцях, доречі вперше, проходив фестиваль українського кіно "Відкрита ніч" Дубль 16. Цього року, фестиваль суттєво розширив свої географічні межі, тому фільми мали змогу переглянути не лише жителі Києва, Львова але й такого маленького міста як Копичинці.

Проходило все на штучному полі стадіону. Доречі місце було підбрано просто чудово, від штучного покриття не тягнуло холодом, вологою і зрештою чудова можливість почепити екран, проектор тощо.

Розпочалось все близько 22.00 коротким словом Богдана Келічавого, одного з організаторів цього перегляду в нашому місті. Богдан коротенько розказав про історію даного фестивалю, його засновників, а також коротко про те що ж буде показано на екранах цієї ночі.

Не зважаючи на великий фестиваль в Чагарах, людей на перегляд зібралось досить багато, причому різного віку – як дорослі так навіть і діти. Протягом ночі глядачі мали змогу переглядати як конкурсну програму, так і позаконкурсні фільми, ретроспективу, анімацію, тощо.

Тривав перегляд практично до самого ранку, а глядачі мали змогу поділитись своїми оцінками щодо кожного фільму, заповнивши спеціальні бланки фестивалю.

Ніч кіно зовсім неординарна подія в місті зі своєю атмосферою, а перегляд фільмів під відкритим небом має свою романтику та шарм. Надіюсь схожі фестивалі стануть хорошою традицією в нашому місті і ми ще не одноразово матимемо змогу зібратись і разом оцінити сучасне українське кіномистецтво.

Фото: Тарас Демчук

Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Турнір з кібер футболу у ...

у селі Гадинківці, відбувся турнір із кібер футболу, де змогли взяти участь шістнадцять любителів віртуальних ігор. Вони методом жеребкування були по...

Копичинецька ОТГ через 10...

Найвища точка громади сягає 400 метрів. Найнижча - 280 метрів.