30 C
Kopychyntsi
сьогодні 21.04.2024
Архів новин 2006-2018КультураОбнова 2011 - етно-духовний фестиваль Буковини

Обнова 2011 – етно-духовний фестиваль Буковини

-

 Настало літо, а отже час фестивалів і розваг. Так вже історично склалось, що ми традиційно гуляємо і святкуємо на різних фестивалях. Цьогоріч першим став фестиваль "Обнова", котрий традиційно проводиться в м.Чернівці.

Дізнатись про фестиваль мали змогу не лише ті, хто активно слідкує за фестивальним рухом в Україні, але й навіть у Копичинцях були помітні афіші.

Позиціонував фестиваль себе як етно-духовний, та й справді, адже причетність до організації цього свята мала Чернівецько-Коломийська єпархія УГКЦ.

Програма свята була доволі насиченою. До уваги відвідувачів пропонувались різні майстеркласи і заняття. Це і писанкарство, стрільба з лука, лялька-мотанка, декупаж , виготовлення дощовиці (стародавній музичний інструмент). Окрім цього була унікальна нагода навчитись українським, ірландським та іншим танцям, завдяки танцювальним майстер-класами.

Також особливо цікаво було слухати казкаря, котрий розказував власні казки у чудовому місці – повітряному млині, що додавало особливої атмосфери розповідям.

 

Під час фестивалю функціонувало дві сцени – денна та вечірня. На денній виступали народні колективи Буковини, а ввечері на головній сцені виступили кілька молодіжних гуртів.

Цьогоріч для участі запросили гурти «Тарасова ніч», «Чумацький шлях», «Sюr Band», «Полюси», «Самі свої», «Green Silence», «От Vinta» котрі увесь ввечір заряджали позитивом.

На завершення свята виступила формація "Тіні вогню" із своїм власним шоу, а також була запалена величезна ватра, яка стала символом закриття фестивалю, аж до наступного року.

Спонсор допису: На вулиці та у вас в квартирі спека? Тоді вам потрібні пластиковые окна в москве цены вас обов’язково здивують

Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Осінній вечір в Копичинця...

Вашій увазі відео з осінніх Копичинець, відзняте місцевими хлопцями з True Sight Project.https://www.youtube.com/watch?v=bjRdujzKEMQ&featur...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...