30 C
Kopychyntsi
сьогодні 24.04.2024
Архів новин 2006-2018СуспільствоМісячний "пайок" ув'язненого складає 190 грн

Місячний “пайок” ув’язненого складає 190 грн

-

Про ситуацію у виправних колоніях області й зокрема Копичинців

На Тернопільщині розташовано 4 установи виконання покарань. Це – Бережанська виправна колонія для неповнолітніх, Чортківський слідчий ізолятор, Копичинецька колонія та Добриводська жіноча колонія. У кожній з цих установ перебуває близько 2 тисяч людей. Про дотримання у цих установах вимог, передбачених законодавством, йшлося під час презентації у Тернополі проекту щодо дотримання прав ув’язнених, який фінансується Міжнародним фондом “Відродження”, а реалізовуватиме проект Тернопільський прес-клуб, – повідомив 7 жовтня ЗІК.

У Бережанській виправній колонії, розповів начальник управління державного департаменту з виконання покарань у Тернопільській області Павло Лосик, перебуває близько 200 осіб віком від 14 до 18 років. У виняткових випадках в колонії утримуються хлопці до 22 років. При установі діє школа, де ув’язнені можуть здобути середню освіту. Є при колонії і училище, де хлопці здобувають робітничі професії.

Приблизно 200 осіб перебуває і в Чортківському слідчому ізоляторі. Там також, за словами керівництва управління департаменту, створені усі умови для нормального життя затриманих.

У Копичинецькій колонії перебувають чоловіки, котрі скоїли тяжкі та особливо тяжкі злочини. У середньому там відбувають покарання від 7 до 10 років. Більшість ув’язнених – з Криму, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької областей. Значно менше – із Заходу України. Для них також створені усі умови, передбачені законодавчими актами.

Добриводська колонія особлива тим, що вона жіноча, і що у ній відбувають покарання ті, хто неодноразово притягувався до відповідальності. За статистикою, там перебувають жінки, які мали від 2 до 20 судимостей. Приблизно 70% – мешканки Сходу та Півдня, 15-20% – заходу України. Загалом, приблизно 1000 засуджених. Діє при колонії і єдина в Україні жіноча протитуберкульозна лікарня, куди направляють хворих жінок з усіх колоній. Наразі там перебуває 180 хворих.

Протягом останніх років надзвичайних ситуацій в установах виконання покарань області не було, зазначив Павло Лосик.

На харчування одного засудженого у колоніях виділяють 190 грн на місяць. Раціон передбачає обов’язково 100 грам м’яса на день. На неповнолітніх використовується більше коштів – 389 грн на кожного, на тих, хто перебуває у слідчому ізоляторі – 216 грн. Особлива увага до хворих на туберкульоз. На них виділяється 631 грн на місяць.

Тернопільські журналісти матимуть нагоду самі побачити життя ув’язнених. Згідно з проектом, вони відвідають усі установи виконання покарань, матимуть змогу поспілкуватися з ув’язненими та працівниками колоній. А для того, щоб враження були достовірними, а матеріали – грамотними, усі журналісти пройдуть спеціальні тренінги.

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ СЕЛА ОРИШ...

30 серпня відбулося святкування Дня села Оришківці!