30 C
Kopychyntsi
сьогодні 27.03.2024

Ктулху фхтаґн!

-

Ктулху дістався вже і нашого міста. Маємо гадку, він живе в Нічлаві, а, може, й на фабричних ставках. Але те, що Ктулху в Копичинцях є, це точно, бо часто можемо бачити його на сайті міста. На дні, у водних апартаментах, чудовисько сидить у Всемережжі і через аську, пошту та інші засоби зв’язку пожирає мізки копичан. Що? Ви досі не знаєте хто такий Ктулху? Тоді читаємо далі.

Ось що пишуть про Ктулху у Вікіпедії:

"Ктулху — фантастична істота (поганське божество) з творів-жахів Говарда Лавкрафта.

За Лавкрафтом, людський голосовий апарат не здатний повноцінно відтворити справжнє звучання імені цієї істоти, тож ‘Ктулху’ – лише одна з можливих адаптацій чужинських звуків до можливостей людського мовлення.

Вперше Ктулху згадано у Лавкрафтовому оповіданні "Поклик Ктулху" ("The Call of Cthulhu", 1928), в інших творах Лавкрафта він теж називається час від часу як старовинне поганське божество.

Найдетальніші описи Ктулху, що містяться у "Поклику Ктулху", змальовують скульптури істоти. Одна статуя, збудована скульптором після серії незвичайних гнітючих снів, виглядала як "поєднані обриси восьминога, дракона та карикатурної людини… Пухка, оздоблена щупальцями голова довершувала гротескний покритий лускою тулуб з рудиментарними крилами.". Іншу скульптуру здобула поліція під час рейду на прихильників культу, що сповідував людські жертвоприношення: "являла собою чудовисько неясно людиноподібної форми, але зі схожою на восьминога головою із вкритим щупальцями обличчям, покритим лускою неначе гумовим тілом, запаморочливими пазурами на задніх і передніх кінцівках та довгими вузькими крилами позаду."

Коли істота врешті з`являється в оповіданні, там говориться, що "істоту не можна описати", але при тому її названо "зелене і липке породження зірок" з "в’ялими пазурами" та "жахливою восьминожою головою зі звивистими щупальцями". Вислів "гора йшла або чалапала" дає змогу уявити відносні розміри істоти.

Кумедні різновиди Ктулху

Стверджується, що існує всесвітній культ Ктулху з центром в Аравії. При цьому послідовники культу існують у таких віддалених місцях як Гренландія, Луїзіана та Нова Зеландія. Члени культу кажуть про Ктулху як про "великого священика" "Великих Старовинних, які жили задовго до людей і які прийшли у молодий світ з неба".

Ктулху з популярного мульта "Футурама"

Також відзнакою культу є "страхітлива фраза чи ритуал: Пх’нґлуї мґлв’нафх Ктулху Р’льєх вґах’наґл фхтаґн", що означає "У своїй оселі в Р’льєху мертвий Ктулху спить і чекає." Також ця фраза часто скорочується до "Ктулху фхтаґн", що, очевидно, означає "Ктулху чекає", "Ктулху спить", або "Ктулху спить і чекає"".

Це лише наочна інформація про Ктулху, більше дізнатися можна у російському варіанті Вікіпедії (http://ru.wikipedia.org/wiki/Ктулху )

Пекельний Ктулху

Іграшковий "м`якенький" Ктулху

Про Ктулху говорять багато, навіть славені йому складають (http://www.youtube.com/watch?v=qB9D6ImTDJc)

Найбільше з іменем Ктулху повязують стьобні матеріали політичного характеру, в яких, мовляв Ктулху "зохаває мосхи" наших політиків, а зокрема Президента України. (http://www.korrespondent.net/worldabus/328588 )

"Де ж моя зарплатня, чувак!?"

Дівчинка-Ктулху

Казкове божество настільки стало популярним, що його почали асоціювати мало не з чим попало. Словом, вийшов абсурд… (http://absurdopedia.wikia.com/wiki/Ктулху )

"Хочеш печиво?" – "Хочу мосхів" 🙂

Стьоб від шанувальників "культу Ктулху"

Ктулху фхтаґн, панове!!!

Очевидці стверджують, що бачили Ктулху і біля Копичинців

ЗІ. Славень (невиправдано затерте слово) – гімн. Походить від славити когось/щось. Славень – питомо наше, слов’янське слово, невиправдано витіснене чужинським hymn (з греки hymnos – хвалебна пісня), що часто призводить, особливо при відмінюванні, до плутанини з иншим нашим слівцем, яке означає не високі, а навпаки – дуже й дуже навіть приземленні матерії: гімн–гімну–гімна…:о))

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

Копичинецькі пауерліфтери...

Пауерліфтинг - це силовий вид спорту, коли спортсмен долає вагу. До нього входять три основні вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги леж...