Смолоскипна хода 2010

0

2 травня у неділю у нашому місті відбулась Смолоскипна хода, присвячена одразу двом подіям – переможному бою Січових стрільців на горі Маківці та з нагоди Дня Пам’яті Героїв. Не зважаючи на певну накладку з іншим заходом у нашому місті (гумористичний фестиваль "Грицева шкільна наука) захід зібрав доволі багато учасників, зокрема молоді. Маршрут маршу починався біля пам’ятника Т.Г.Шевченку і закінчився на могилі Січових Стрільців на міському цвинтарі.

Оновлення: 8 травня додано відео

Власне розпочався захід із поминальної панахиди по вбитих у тому бою січовиках, котру відправив о.Любомир. Окрім отця, перед людьми виступав також і міський голова В.С.Пеляк, депутати обласної ради від ВО "Свобода". Окрім того в смолоскипній ході взяли участь представники УНСО, члени ВСО "Пласт", та прості жителі нашого міста. Опісля була сформована колона, та запалені смолоскипи – як символ вічної пам’яті перед героями України.

 

Окрім того молодь, а також копичинецькі пластуни розгорнули два величезні прапори – червоно-чорний та національний. Ефект був шикарний. Із закликом "- Слава Україні! – Героям Слава!", "Слава Нації! Смерть Ворогам!" колона рушила в напрямку міського цвинтару.

Міліція навіть перекрила дорогу, щоб колона могла пересуватись без перешкод.

Окрім того на смолоскипній ході був присутній і оркестр, що створювало незвичайну атмосферу для заходу.

 

Вже на самому цвинтарі також відбулась панахида за загиблими у тому переможному бою. Ще кілька виступаючих звернулось до присутніх, зокрема і Б.М.Савка. Всі зійшлись в одному, що нації зараз необхідне об’єднанні проти антиукраїнської влади, котра топче і плюндрує всі державні інтереси, зачіпає святе – мову, культуру. А тим стрижнем має стати молоде покоління.

Слава Україні! Героям Слава!

P.S. За фото дякую користувачам Blaster та Laz-X

P.S.S. Можливо в нас також появиться і відео із заходу. Про це ми повідомимо додатково

Exit mobile version