Копичинці - інформаційно-розважальний портал міста

Хто на сайті?

На даний момент 110 гостей на сайті

Реклама

Харчуємось у фаст-фудах...

Ніколи не забуду ті часи, коли школярі, приїжджаючи на екскурсію до столиці, впершу чергу відвідували славнозвісні «музеї» американських фаст-фудів – „Макдональдзи”. Сьогодні цим закладам складають конкуренцію чимало подібних ресторанчиків-„забігайлівок” у Києві.

 

Кожен восьмий працівник США коли-небудь працював у «Макдональдзі». В Україні на таку роботу найчастіше влаштовуються студенти: для декого це – такий собі заробіток, для інших – спосіб утримання сім’ї, є й такі, які у закладах такого типу планують збудувати собі кар’єру – від касира до головного менеджера.

Сьогодні вулиці рясніють від фаст-фудів. Смачні страви та максимально оперативне обслуговування клієнтам пропонують „Два гуся”, „Пузата хата”, „Здоровенькі були”, „Швидко” тощо. Специфіка роботи у кожному закладі своя – специфічна.


Олена працює менеджером у „Швидко”. До цього вона спробувала свої сили у декількох закладах подібного типу.


Про 2 роки важкої та майже дармової праці у ресторані „Два гуся” нагадує шрам на руці (лікарняну відпустку не оплатили, до того ж 10 % відмінісували від чесно зароблених 700 грн.). Через декілька місяців роботи на кухні Олена випадково потрапила на місце бухгалтера (екс-бухгалтер пішла у декретну відпустку). Розмір заробітної плати зріс майже удвічі, але щоденні стреси через нестачу коштів, переоблік списаної продукції, вирахування різниці між щоденними витратами та прибутками спонукало дівчину до пошуку іншої ваканції.


На цей раз своїми щирими посмішками спокусили веселі юнаки та дівчата з „Макдональдза”. Жодного вияву втому. Тільки нестерпна жага допомогти відвідувачу-клієнту.


Робота у „Макдональдзі” виявилася для Олени надзвичайно втомливою та клопіткою. Молоді працівники затримуються тут ненадовго. Середня заробітна плати 800-1000 грн. У кожного є своя карточка з магнітною стрічкою, за допомогою якої працівник відмічається на початку та вкінці робочого дня – так за допомогою комп’ютера ведеться рахунок робочих годин.


Обов’язки працівника „Макдональдза” зафіксовані у величеній книзі на 750 сторінок, яка вперше з’явилася у 1958 році, де тоді ще на 75 сторінках детально було описано способи приготування їжі й особливості спілкування з клієнтами.
Навіть за трішки перепечену булочку у „Макдональдзі” можна отримати догану або усне зауваження, адже у інструкції чітко написано, що кожен такий виріб повинен бути 2,5 см завтовшки, мати карамельний колір та дещо спокусливий запах, бути теплою.


Робочий тиждень у „Макдональдзі” не перевищує 40 годин (5 робочих днів по вісім годин і два вихідні). Кожен працівник за один день може спробувати себе на будь-якій із посад: касиром, на кухні чи продавцем через віконце з клієнтами на авто.


Раз у день – обід-перерва на півгодини. Як правило, заклад пригощає свого працівника одним бургером (на вибір), порцією картоплі-фрі і напоєм. Брати їжу чи інгридієнти додому суворо заборонено.


Зараз Олена працює у „Швидко”. Тут їй дуже подобається – різниця в порівнянні з попередніми закладами відчутна. Виявляється, „Швидко” – це комплекс закладів: ресторанчики, кухні, навіть служба охорони своя – такі собі „Ангели”.
Майже готову до вживання продукцію доставляють у ресторани „Швидко”, де її розігрівають, ділять на порції, оздоблюють-декорують і презентують-пропонують відвідувачам. Тут їх завжди багато – зірки спорту та шоу-бізнесу, письменники та хореографи, і просто по-своєму непрості інженери, вчителі та лікарі.

 

Спонсор допису: Цікавитесь новинками фільмів та слідкуєте за показами в кінотеатрах? Отримайте свій купон на скидку в кино, і масу задоволення від перегляду


Коментарі:

Коментарі  

 
#8 admin 23.03.2007, 12:37
Я не знаю, в Макдональдсі (та й всюди) говорю виключно українською, а відповідають також по російськи, але не завжди... То на кого попадеш. В ПХ також та сама ситуація
Цитата
 
 
#7 Shtyk 22.03.2007, 12:49
про "Пузату хату" згоден... там відносно по Києву вище всіх... лише одне засмучує в ПХ, коли обслуга у вишиванках розмовляє російською... а в тому ж МС українською :sad: ...
Цитата
 
 
#6 admin 20.03.2007, 12:49
Краще за ті гроші що заплатиш у Макдональдсі піти наприклад в "Пузату хату". Там дійсно домашня кухня, і смачно і дуже ситно, та й по київських мірках не дуже і дорого ;-)
Цитата
 
 
#5 terry_usa 20.03.2007, 08:19
Як на мене, то в Америці рулять китайці зі своєми буфетами. Платиш в середньому 10 зелених і жери, скільки зможеш. Порядку мало, зате креветки різних рецептів, раки, краби, молюски, восьминоги, жаб"ячі литочки, рис... Чого там тільки нема! На десерт різні фрукти, трускавки, желе, морозиво, виноград... Дивує, за рахунок чого вони виграють? Хатинка під соломою явно в аутсайдерах, на жаль!
Цитата
 
 
+1 #4 terry_usa 20.03.2007, 08:10
McDonalds в Штатах зовсім не rules! Не треба ставитись до цього питання з фанатизмом. Бо як можна вимагати від Таврії динаміки як в від Мазераті? Так само вимагати чогось затишного, на кшталт свічок і концерту камерного квартету, від McDonalds. Так в Києві, до відома Patriot'a, булочки привезені з Росії, аби не подавився часом! :D Це ж просто fast food, швидка їжа, забігаловка! Просто в Штатах зовсім інакший темп життя - на роботу треба їхати кілометрів за 50, як не візьмеш з собою тормозок, то просто з авто залітаєш в найближчий Subway чи Wendy's і по дорозі жуєш. Американи по дорозі умудряються робити манікюр, сушити волосся, навіть читати - часу нема! А не рахунок порядку - то це вже національні особливості, бо в навіть в Польщі в тому самому McDonalds порядку більше, як в Києві, а головне, нема нашого рідного хамства! Які ми самі - таке і маємо! Якщо глянути на фотки з бару Престиж, то видно, як в умивальнику з задоволенням плаває бичок. Хто кинув? Не Схаб, він не курить! Як кажуть росіяни "Нечего пенять на зеркало, если рожа крива!"
Цитата
 
 
#3 ПашКо 19.03.2007, 13:29
Аня - молодчина! Але на конкурс ми ставимо ттворчі роботи і НЕ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЖАНРУ!!!
Звісно, кожен твір Ані - це творча робота. І заслуговує значно більшої винагороди.
Цитата
 
 
#2 Shtyk 19.03.2007, 12:49
і питання до адміністраторів_
чому твори Ані не приймають участь у конкурсі автора???
по всім умовам підходить... чи приймають, і то мені здається шо нє?
якщо приймають, то чому не в рейтингу?
Цитата
 
 
#1 Shtyk 19.03.2007, 12:37
стаття прикольна... молодець...
тільки от про "Швидко" хочу своє враження сказати... фігня повна!!! не знаю як там працівникам працюється, але як клієнт кажу - фігня повна...
приклад - біля метро Лук"янівська є МС і поруч наше "рідне" швидко, с соломою, варениками і т.д. і т.п. ...
одним словом тіпа копія МС тілько наша... на цьому схожість закінчується і починаються розбіжності... в "Швидко" є пиво, це добре, але шоб потім його відлити треба бігти в той самий МС, або на 4-й поверх квадрату... в "Швидко" туалет не передбачено... любі "Ангели" є специфічною охороною, котра сидить за столиком широво розкинувши ноги (тіпа америкос, біля МС), лузає насіння, курить і базарить з пацанами, котрі до дружбана на роботу заглянули… ще в „Швидко” можна без проблем хильнути оковитої… одним словом цілу статтю можна написати про „Швидко”, а не камент…
нажаль МС, котре я доречі не поважаю, по всім параметрам б”є наше рідне „Швидко”… ми скопіювали тільки форму, тай то не вдало… а суть ні, і своєї суті нормальної не придумали… тільки й гордимося шо маємо хату з соломою навкруги… Цікаво було б послухати думку Тері_уса з цього приводу… як там МС в Америці рулить…
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити