Копичинці - інформаційно-розважальний портал міста

Напій для душі і тіла

Зелений чай є корисним для здоров’я. Люди, що п’ють зелений чай рідше страждають на старече недоумство. Такого висновку дійшла група японських дослідників з університету Тохоку. Вивчивши раціон понад тисячі співвітчизників віком від 70 років і старших, вчені констатували, що в тих чоловіків і жінок, котрі п'ють більше зеленого чаю, менша небезпека порушення мозкової діяльності. Лабораторні дослідження, які були проведені раніше на тваринах, показали, що речовини, що містяться в зеленому чаї можуть захищати клітини головного мозку від руйнації, характерного для таких захворювань як хвороби Паркінсона чи Альцгеймера. Вчені не виключають можливості того, що саме захисні властивості настільки улюбленого японцями зеленого чаю пояснюють, чому в Японії ці захворювання зустрічаються рідше, ніж, скажімо, у Європі чи Америці.
 
Лікувальні властивості зеленого чаю вражають. Приміром, дво-триденним настоєм цього напою знищують дизентерійні палички. Вітамін Р чудово зміцнює стінки судин, тому його використовують при лікуванні складних крововиливів та старечій крихкості капілярів. Зелений чай виводить з організму важкі метали.
Регулярно слід пити зелений чай і тим, хто лікується від виразки дванадцятипалої кишки. Лікарі радять усім без винятку щодня випивати щонайменше шість чашок чаю — він принесе тільки користь. Тому, кого закачує у транспорті, слід жувати сухий зелений чай — він пригнічує нудоту. Допоможе цей чудо-засіб і у разі кон’юнктивіту, запалення очей. Для цього слід змішати міцний холодний настій зеленого та чорного чаїв з червоним сухим вином (одна чайна ложка на склянку чаю) та промити ним очі.
Зелений чай не має жодних протипоказань, його можна давати навіть дітям — звичайно, слабший настій.
 
Тож, якщо хочете бути здоровими, кидайте погані звички і переходіть на зелений чай. Будемо чаювати разом.
 
Спонсор допису: Рано чи пізно всім людям будуть потрібні ритуальні послуги. Саме тому вже зараз варто подбати про ритуальные памятники для себе чи рідних

 


Коментарі:

Коментарі  

 
#2 terry_usa 04.09.2006, 07:32
Але є одна поправка, дуже важлива - чай треба пити БЕЗ цукру! Добре чай пити при переїданні! А коли залити заварку ще раз ГАРЯЧОЮ водою (тільки не кипятком!), то будемо мати напій з іншим смаком. Перевірено!
Цитата
 
 
#1 kopycom 11.08.2006, 13:44
Молодці хлопцї,дякую за цікаву інформацію.

Це написала цьоця Надя :-)
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити