30 C
Kopychyntsi
сьогодні 15.04.2024

Всі на ковзани!

-

Здавалось, що з останніми погодними катаклізмами та початковими ознаками глобального потепління, у Копичинцях вже ніде буде покататися на ковзанах. Та все ж, зима змилосердилася і таки постукала у двері нашого містечка. Ми ж чемно відчинили їй, щоб нарешті відчути неймовірну морозяну красу. А на замерзлому ставку тепер можна досхочу покататися на ковзанах, бо лід у Нічлаві вже доволі міцний і, що найприємніше, повністю прозорий. Вже з початку тижня спортивна частина мешканців міста вирішила випробувати на міцність льодовий покрив Нічлави. Саме їм, найсміливішим, судилось цьогоріч, після кількох років теплої зими, відкрити сезон катання на ковзанах! Приємно, що лід тут на диво прозорий, а це полегшило роботу в прилаштуванні ковзанки. Не довелось тепер брати із собою великі лопати і розчищувати придатну для ковзання територію.

Кататися можна практично по всій території Нічлави, але не рекомендується «підпливати» на ковзанах до очисних шлюзів біля обох мостів річки, бо у недотриманні цієї умови матимете необережність загубити своє спортивне спорядженні на дні, яке вже і так вкрите подібними предметами. Крім того, не важко залишити у водяних нетрях і своє життя, так що віднесіться до екстримального задоволення з розумом і, що найголовніше, пильнуйте себе!!!

Тепер стосовно технічного оснащення для початку катання на ковзанах. Насамперед, вам потрібні, як це не дивно, ковзани. Підійдуть як і хокейні, так і з фігурного катання. Як на мене, то перші краще підходять, бо у своїй конструкції передбачають додаткові кріплення та захисні компоненти. А у фігурних ковзанах протягом тривалого часу не в змозі покататися, адже можна добряче змерзнути у ноги, хоч таке неприємне явище легко виправить пара теплих шкарпеток. Якщо ж у вас немає ковзанів, то доведеться викласти від 230 до 500 грн. Коливання суми залежить від якості, міцності сталевого леза, матеріалу черевиків та додаткових «фішок». Найоптимальнішим варіантом є шкіряні хокейні ковзани, з твердим лезом та захистом від вологи і снігу. До того ж у середині таких ковзанів додається ще додаткова підкладка, в якій ноги залишаються теплими і сухими.

Щодо одягу, то рекомендується одягати не важку, водонепроникну спортивну куртку, а під низ теплий светр або гольф. У джинсах кататися буде важко і не комфортно, але зате практично. Та це вирішувати вже тільки вам. Якщо ж ви початківець, то варто озброїтися наколінниками та іншими захисними засобами. Це допоможе уникнути небажаних травм та пошкоджень.

Руслан, затятий поціновував катання на ковзанах, поділився з читачами сайта своїм спортивним захопленням. – Я люблю ковзани ще із дитинства! Свої перші зберігаю до сьогодні. Колись купив їх у друга, Володі Прокопа, за смішні гроші – 8 гривень. Вони віджили свого віку і тепер заслуженого спочивають на горищі. Це раритетні ковзани, чорні з низьким лезом.

Катаюся я у холодну пору року, у вільний час, бо влітку граю у футбол. Вважаю, що ковзани – це екстримальний спосіб самореалізації та один із видів активного відпочинку. Особливо великі амбіції покладаю на міський ставок, оскільки там ніщо не заважатиме спокійно кататися. Тут, на відміну від льодових майданчиків, – ані бортиків, ані натовпу. А для повного щастя, раджу одягти всім ще й захисну амуніцію, цілком підійде і від роликових ковзанів 🙂 Тепер ніщо нас і, зокрема мене, не зупинить, хіба що тільки кляті ополонки. Будемо їх вважати додатковим екстримом на халяву. Годі киснути вдома! Усі на ковзанку!!!

Вже й сьогодні бачимо, як багато екстремалів цього зимового виду спорту вийшли на ковзанку. Тож, перед тим як стати на ковзани, просимо ще раз перечитати практичні поради, а після того вже можете приєднуватись до нас!

попередня статтяКвіти не мені
наступна статтяЗимова риболовля «по-копичинецьки»

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...