30 C
Kopychyntsi
сьогодні 20.04.2024
Архів новин 2006-2018СпортРівняємось на чемпіонів, самі прагнемо перемог

Рівняємось на чемпіонів, самі прагнемо перемог

-

Гусятинщина віддавна багата на спортивні традиції. Вихідці з Надзбручанського краю прославили свою малу батьківщину в багатьох видах спорту. Футбол, важка і легка атлетика, біатлон, волейбол.

 

Звісно, що і фізкультурники Гусятинщини, багато з яких свого часу теж займалися в тих чи інших дитячих спортивних навчальних закладах, завжди прагнуть до нових перемог. У цьому зайвий раз переконався під час фіналу районних сільських спортивних ігор, який минулої неділі відбувся в Копичинцях. Вислухавши на церемонії урочистого відкриття щирі напутні слова від голів райдержадміністрації Степана Турецького і райради Василя Бойчука, голови обласного ФСТ «Колос» Георгія Гунтіка, міського голови Копичинців Володимира Пеляка, представники двадцяти п’ятьох населених пунктів краю відразу ж кинулися у вир боротьби. Перша перемога під гучні уболівання трибун дісталася легкоатлетам із Гадинківців, які стали кращими в біговій естафеті. В перетягуванні линви вкотре вже не було рівних богатирям з Оришківців. У двох інших силових видах — боротьбі на руках і в підніманні гирі — суперечка завершилася успіхом двох Ігорів — Хоми з Яблунова та Романіва з Жабинців.

 Степан Карпо тут же поспішив на майданчик для міні-футболу, де команда його села виборола право зустрітися у фінальному матчі із колективом з Яблунова. Старалися його земляки як могли, однак останньому супернику все ж змушені були поступитися. Третє ж місце виборола команда з Котівки. І в пляжному волейболі яблунівці зійшли на п’єдестал, фінішувавши третіми. Сильнішими за них виявилися дуети з Личківців і Постолівки. Однак особливого розчарування ні у волейболістів, ні в інших фізкультурників з Яблунова, звичайно, бути не могло. Адже всі разом принесли рідному населеному пункту титул переможця ігор у командному заліку. Випередивши в боротьбі за верхній щабель п’єдесталу пошани сильні колективи з Гадинківців і Васильківців.

На завершення ж не можу ще раз не згадати про те, що в районі з повагою ставляться до спортсменів, які гідно представляють свою малу батьківщину на престижних міжнародних і всеукраїнських стартах. Грамоти і премії голова райдержадміністрації вручив Наталі Троценко і її наставнику Миколі Підодвірному. Відзначені також Оксана і Сніжана Пиж. Наталя Троценко розповіла про те, що сьогодні тренується у відновлювальному режимі, адже потрібно до кінця залікувати травму ноги. А Микола Ількович поділився планами на майбутнє. В цьогорічному чемпіонаті світу участі брати не планують. Зате на наступний сезон запланували якісний стрибок результатів, який, сподіватимемося, дозволить замахнутися Наталі не лише на медаль європейської проби, а й на світову. Що ж, всі ми, звісно, тримаємо за вас кулаки.

 

Минулої неділі районні ігри відбулися також у Козовій, Підгайцях і Великих Гаях. У Козовій, де наступної суботи-неділі відбудеться основна частина ХІХ сільських спортивних ігор Тернопільщини, генеральну репетицію провели на славу. Змагалися понад триста учасників з двадцяти сіл району. Турнір волейболістів завершився перемогою команди села Вікторівка. У перетягуванні линви не було рівних богатирям з Таурова. А в боротьбі на руках і в змаганнях спортивних сімей кращими стали представники Великого Ходачкова.

Б. ДІКАЛЬЧУК.

На фото: не перевелися ще богатирі; Степан ТУРЕЦЬКИЙ вітає заслуженого майстра спорту Наталю ТРОЦЕНКО; турнір з міні-футболу; чемпіони Ігор з Оришківців.

Фото автора.

«Вільне життя плюс», №45-46 (15053-15054) від 10.06.2009 р.

http://vilne.org.uahttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Осінній вечір в Копичинця...

Вашій увазі відео з осінніх Копичинець, відзняте місцевими хлопцями з True Sight Project.https://www.youtube.com/watch?v=bjRdujzKEMQ&featur...

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

Навчальний семінар від Ір...

Padraig Purcell провів тренінг у Копичинцях. Організатор Арсен Келічавий, директор з розвитку ВГО Поруч.