30 C
Kopychyntsi
сьогодні 28.03.2024

Майже…Майже…

-

Нарешті дійшли руки до написання моєї останньої статті… Тут ви зможете прочитати про фінальний турнір ДЮФЛУ U-17 за участю команд першого дивізіону, складених з гравців 1991 року народження, де брала участь наша ФК «Надія». Про дві останніх гри наших футболістів 1991р.н…. Передмові кінець, а хто прочитав той молодець). Переходимо до опису турніру:

Проходила фінальна части ДЮФЛУ(Дитячо-юнацької футбольної ліги України) у м. Київ, 18-19 червня на стадіоні ім. Баннікова. В фінальному турнірі брали участь 4 команди, які зуміли зайняти перші місця в своїх групах і перемогти в стиковій грі. Це Були: ФК «Надія»(Копичинці), ФК «Кристал»(Херсон), ФК «Зоря»(Луганськ), ФК «Десна»(Чернігів). Півфінальні пари визначали методом сліпого жеребу. І получився ось такий розклад: ФК «Надія» – ФК «Десна», ФК «Зоря» – ФК «Кристал».
Першим на поле вийшли гравці ФК «Надії» і ФК «Десни». На перших хвилинах зустрічі команди помітно нервували. Було багато браку в передачах. Діло до ударів майже не доходило. На 20 хвилині матчу перший 100-процентний момент відкрити рахунок в матчі втратили гравці з м. Чернігова. Черниш Володимир невдало зіграв на виході, але нападник пробив повз ворота з дуже вигідної позиції. Наступний гольовий момент вже створили копичани. Але їм вже вдалось реалізувати його в гол. На 28 хвилині матчу наш правий захисник віддає прекрасну передачу на Сергія і той, недумаючи, потужно пробиває головою в дальній кут воріт. 1:0. До кінця першого тайму моментів більше не було. З початку другого тайму почалась боротба за кожен клаптик поля. Жодна з команд не віддавала ініціативи супернику і йшли атака за атакою. І ось, на 15 хвилині другого тайму наші хлопці зуміли збільшити перевагу в рахунку. Фірман Андрій в прекрасному стилі виконав штрафний удар. М’яч полетів прямо в дальнюю «дев’ятку» воріт. Леськову Вові залишалось лише підставити голову і «круглий» в сітці. 2:0. Ще за 3 хвилини судя показав на «точку» в ствір воріт черкаських футболістів. Збили Леськова Володимира. Виконувати «вирок» пішов Теосвський Михайло, Але його потужний удар в кут воріт парирував голкіпер. Після цього моменту ФК «Надія» віддала ініціативу супернику і вже за 10 хвилин поплатилась за це. Півзахисник гостей потужно пробив з штрафного. 16 метрів до воріт. М’яч від штанги залітає в ствір воріт. Без шансів для нашого голкіпера. 2:1. Але, все ж таки, нашим хлопцям вдалось втримати переможний рахунок до кінця матчу. Наші футболісти вийшли в фінал! Результат першого півфіналу ФК «Надія» – ФК «Десна» – 2:1. у другому півфіналі було зафіксовано результат 1:0 на користь ФК «Кристал». Отож, фінальна пара: ФК «Надія» – ФК «Кристал». За третє місце боролись ФК «Зоря» – ФК «Десна».
 
Деякі фрагменти з зустрічі ФК "Надія" – ФК "Десна"
 
 
 
На наступний день спершу було зіграно матч за 3 місце, а вже пізніше і фінал. Ще слід сказати про неприємний випадок з нашими футболістами перед самим фіналом: на вечері копичани отравились… і більше половини команди всю ніч не спали… Цікаво чи це просто збіг обставин, чи ні…
В матчі за 3 місце гору взяла ФК «Десна». Рахунок матчу ФК «Десна» – ФК «Зоря» – 3:2.
За 15 хвилин після завершення цього, так званого «малого фіналу», на поле вийшли копичани і херсонці, щоб визначити між собою сильнішого в ДЮФЛУ U-17. Розпочався матч зразу ж з атак як на одні, так і на другі ворота. І вже на 10 хвилині матчу було відкрито рахунок в матчі. Остап, накрутивши трьох захисників віддав просто-таки філігранну передачу на Леськова, якому треба було просто підставити голову, щоб м’яч влетів в сітку воріт. 1:0. Після забитого голу копичани віддали ініціативу супернику. Але більше моментів до кінця першого тайму було створено сааме нашими хлопцями. Найбільше запам’ятався сольний прохід Фірмана Андрія. Обігравши чотирьох гравців, найкращий півзахисник турніру(цим званням його було нагороджено після завершення фінального матчу) потужно пробив з 20 метрів! Перекладина… Голкіпер херсонців вже немав шансів спасти команду. Перший тайм так і завершився з рахунком 1:0 на користь копичан. В перерві Шпікула Ігор Ярославович був вимушений зробити безліч вимушених замін. Тому що після отравлення ще не всі відійшли і грати весь матч не мали сил. З початку другого тайму наші хлопці і далі продовжували оборонятись. Але, на жаль, уже на 10 хвилині другого тайму херсонці зрівняли рахунок в матчі. Після передачі кутового в нашій штрафній виникла «пожежа», якою і скористався нападний ФК «Кристал». 1:1. Після цього голу гра знову вирівнялась. Але моментів вже було менше. Ризикувати не хотіла ні одна, ні друга команда. І за 5 хвилин до кінця матчу Леськів Володимир втратив нагоду принести перемогу своїй команді. Фірман Андрій віддав прекрасну передачу зі штрафного. Але Леськів з відстані 1 метра до воріт пробив повз… До кінця матчу більше моментів не було. Команди догравали матч. Ще слід зазначити про безліч помилок головного судді матчу у другому таймі на користь ФК «Кристал»… Завершився матч. Доля золотих медалей вирішувалась в «лотереї». І ось у серії 11-метрових ударів саме гравці «Кристалу» витягли щасливий квиток – 3:1. Слід відзначити прекрасні дії херсонського голкіпера, який відбив дві з чотирьох пеналів… Його і визнали найкращим голкіпером турніру.
Фрагменти з фінального матчу:
 
 
 
Завершився турнір. Підсумкове становище:
 
  1. ФК «Кристал»
  2. ФК «Надія»
  3. ФК «Десна»
  4. ФК «Зоря»

Нагородження команд:

 
Друге місце з 80-ти команд. Ніби непогано, але…але…завжди хочеться більшого. Але, як казав наш перший президент Леонід Кравчук: «Маємо те, що маємо…». Хотілось би подякувати хлопцям за просто-таки колосальну віддачу під час ігор. В кожному матчі наші футболісти боролись до останньої хвилини… І зуміли трішки прославити наше маленьке містечко. І за це, я так вважаю, вони заслужили від всіх копичан поваги… від себе додам лише: МОЛОДЦІ!
Надіємось, що в наступному сезоні ФК «Надія» складена з гравців 1992р.н. зуміє показати ще кращий результат і вибороти золото.
А, наразі я з вами прощаюсь. До нових зустрічей, якщо вони ще будуть. Для вас всіх з радістю коментував всі матчі нашої команди cruiz.
 

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...