30 C
Kopychyntsi
сьогодні 28.03.2024
Архів новин 2006-2018СпортЧемпіонат міста зі стрітболу

Чемпіонат міста зі стрітболу

-

Не пропустіть нагоду взяти участь у першому чемпіонаті міста Копичинці зі стрітболу на Кубок сайту kopychyntsi.com.ua. Турнір відбудеться 24 серпня о 13.00, територія проведення – ігровий майданчик біля Копичинецької ЗОШ №2. Якщо вам виповнилося 15 років, якщо у вашій крові кипить жага до спортивних змагань і перемог, ви бажаєте випробувати свої сили – тоді сміливо подавайте заявку до участі у чемпіонаті!Оновлення: Переможець турніру отримає 50 грн. за умови, якщо буде заявлено не менше трьох команд.  

Заявки приймаються на місці 24 серпня до 13.00 на території спортивного майданчику ЗОШ №2, також можна надіслати заповнену заявку на адресу kravchuchka@gmail.com з темою листа «Стрітбол». Ігри відбуватимуться в один день, 24 серпня. Жеребкування проводитиметься на місці суддею. З собою мати обов’язково одноколірну форму (бажано дві – темну і світлу). Щоб стати учасником чемпіонату необхідно заповнити таку форму заявки:
* УВАГА!!! Підписавши заявку кожен гравець команди тим самим підтверджує, що він:
1. Приймає умови проведення турніру.
2. Звільняє організаторів від відповідальності за стан здоров’я учасників.
3. Звільняє організаторів туру від відповідальності за можливі збитки і ущерб, нанесені учаснику, його майну під час турніру та за збитки, завдані третім особам їх майну.


Заявка
(у команді може бути від 4 до 6 осіб)

Команда _______________________________
(назва команди)
Склад: ПІБ 1)_______________________
2)_______________________
3)_______________________
4)_______________________
5)_______________________
6)_______________________

Капітан команди:_____________________

"З умовами проведення турніру погоджуються":
1)_______________________ (підпис______________)
2)_______________________ (підпис______________)
3)_______________________ (підпис______________)
4)_______________________ (підпис______________)
5)_______________________ (підпис______________)
6)_______________________ (підпис______________)


Правила гри у "Стрітбол"
Ігри проводяться за офіційними правилами баскетболу ФІБА для чоловіків і жінок з наступними виключеннями:
1. Розміри і устаткування
1.1. Майданчик обмежений традиційною центральною лінією, тобто є половиною традиційного баскетбольного майданчика з однією корзиною.
2. Судді
2.1. Гру обслуговує один суддя.
2.2. Суддя здійснює повний контроль над грою (як при традиційному суддівстві). Основні обов’язки судді:
• проведення процедури жеребкування в ситуації "початок гри";
• визначення команди, що має право на володіння м’ячем, в ситуаціях, коли це потрібно;
• ведення рахунку гри; відлік ігрового часу;
• надання тайм-аутів і замін;
• визначення ситуації "спірний м’яч"; фіксація всіх порушень (пробіжка, неправильне ведення, аут і т.д.), а також фолів.
3. Команда та екіпіровка гравців
3.1. Команда складається з 3 гравців. Якщо команду представляють тільки три люди, вони можуть починати гру. Якщо в команді залишається менше трьох осіб у ході гри, їй зараховується поразка.
3.2. Капітаном може бути будь-хто із 3 членів команди.
3.3. Команда має право виступати на турнірі у власних одноколірних командних футболках з нанесеними номерами. У разі відсутності у команди одноколірних футболок з номерами обов’язкове використання накидок, наданих організаторами.
4. Ігрові положення
4.1. Закинутий м’яч оцінюється:
• 2 очки якщо закинутий з гри з традиційної двохочкової зони;
• 3 очки, якщо закинутий з гри з традиційної триочкової зони;
• 1 очко, якщо це результативний штрафний кидок.
4.2. Гра триває 15 або 10хв., або до моменту, коли одна з команд набере 21 очко. У перші 10 хвилин відлічується брудний час (годинник зупиняється тільки у разі нанесення травми гравцю (якщо немає заміни) до з’ясування, чи можливо йому продовжувати гру – ця пауза не вважається тайм-аутом), а останні 2 хвилини – чистий час (годинник зупиняється у разі будь-якої не ігрової ситуації).
4.3. Команда, що починає гру, визначається жеребкуванням.
4.4. Розіграш м’яча, після кожного забитого очка, здійснюється з-під корзини командою, яка програла очко.
4.6. Заміни дозволені обом командам у будь-який момент, коли м’яч мертвий, в т.ч. після порушена: право на володіння м’ячем має команда суперників. Прохання про заміну капітан команди висловлює судді.
4.7. Кожна команда в перебігу гри має право узяти одну 30-секундну перерву. Тайм-аут має право брати тільки атакуюча команда.
4.8. У разі зміни командного контролю над м’ячем в процесі гри, команда, що одержала контроль над м’ячем, не має права атакувати корзину перш, ніж виведе м’яч в традиційну триочкову зону, перейшовши в стадію нападу.
4.9. У ситуації "спірний м’яч" команда, якій надається право на володіння м’ячем, визначається таким чином: будь-який з гравців команди, яка останньою контролювала м’яч перед виникненням ситуації "спірний м’яч", здійснює кидок з будь-якого місця в традиційній триочковій зоні – якщо кидок точний, його команда отримує право на володіння м’ячем, якщо неточний, це право отримує команда-суперник.
5. Порушення і фоли
5.1. Правило 24 секунд не діє.
5.2. Всі фоли оголошує суддя.
5.3. Гравець, що зробив в одній грі 2 неспортивних фола або 2 технічних фола, дискваліфікується до кінця гри. Команда, два гравці якої одержали в одній грі по два неспортивних або технічних фоли, дискваліфікується до кінця турніру.
5.4. Технічні і неспортивні фоли караються 2 штрафними кидками кожен, і м’яч залишається у команди, що виконала покарання.
5.5. У разі бійки на майданчику команда-ініціатор або обидві команди, що беруть участь, можуть бути дискваліфіковані до кінця турніру по сумісному рішенню судді, обслуговуючого гру і організаторів турніру.
5.6 Гравець, який заробив чотири (4) фоли (персональних іабо технічних), повинен бути проінформований про це і негайно видалений з гри.
5.7. Команда підлягає покаранню за командні фоли, коли їй записані три (3) командні фоли за період в результаті персональних або технічних фолів, призначених будь-якому гравцю цієї команди.
5.8 Команда карається наданням суперникам права на 2 штрафних кидка (виключення: у разі фолу при спробі триочкового кидка пробивається 3 штрафних), після чого гравці обох команд мають право брати участь в боротьбі за підбір. Штрафний кидок виконує гравець, проти якого був зроблений фол. У випадку, якщо штрафний кидок невдалий, команда, що виконувала кидок, має право атакувати корзину відразу; команда-захисник повинна спочатку вивести м’яч в традиційну триочкову зону.
5.8. У випадку, якщо в кінці гри команда, що програє, здійснює тактичний фол, він повинен бути негайно зафіксований суддею, щоб не допустити можливості бійки. Якщо фол відбувається на гравці, контролюючому м’яч, він не фіксується як неспортивний, окрім випадків грубості, коли можлива травма; якщо фол зроблений на гравці, не контролюючому м’яч, це, як правило, неспортивний фол.
5.9. Закінченням гри вважається:
а) якщо одна з команд впродовж 15 хвилин ігрового часу набирає 21 очко;
б) рахунок 10:0 або розрив в рахунку 15 очок;
в) якщо після закінчення 15 хвилин ігрового часу рахунок зустрічі рівний, гра відбувається до першого забитого м’яча – отже, переможцем визначається лідируюча команда.
6. Доповнення
6.1. При появі кровотечі у гравця суддя зобов’язаний вмить перервати гру і оголосити технічний тайм-аут. Гравець повинен негайно покинути майданчик і звернутися до лікаря. Якнайскоріше повинна послідувати заміна.

 

попередня статтяАдмін!!! Зі святом!
наступна статтяФК “Надія”. На що надіятись?

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...