30 C
Kopychyntsi
сьогодні 24.03.2024
Архів новин 2006-2018КультураВелике свято у маленькому місті

Велике свято у маленькому місті

-

12 серпня весь світ святкує Міжнародний день молоді. В Україні це свято відзначають наприкінці червня. А як святкує його наше місто. У Копичинцях цього року воно відбулося 25 червня і не було схожим на всі попередні свята молоді. Новий підхід, урізноманітнення концертної програми, світлові ефекти створювали атмосферу справжнього свята. Так що ж там відбувалося тоді?

День молоді в мальовничих Копичинцях приніс величезне задоволення місцевим жителям. Цей концерт зламав усі стереотипи звичайного проведення. Замість нудного, шаблонного святкування публіка побачила справжнє молодіжне шоу. Адже програма, насичена всякими забавами, іграми, привітаннями та виступами музичних виконавців і колективів, не могла не зацікавити усіх присутніх на святі. До того ж кардинально змінилось технічне забезпечення: висока якість звуку, дим та світлові прожектори (ними керував оператор Кархут Олег). Саме це створювало атмосферу справжнього свята. Мабуть, проект і не втілили б в життя, якби не підтримка місцевих спонсорів. Організаторам, керівникам, технічним працівникам, виконавцям допомагали ТзОВ „Зірка” „Копичинецькі ковбаси – найсмачніші ковбаси в Україні!” (Директор Богоніс П. М.), щойно заснований бар „Аркан” (директор Черниш Людмила ), мер міста – Пеляк В. С., який на святі вручив дуже багато грамот і похвальних листів, та інші. Власне проектом керував директор ЦКіД Шпуляк О. В.
Свято розпочалось надвечір, коли юнаки та дівчата, подекуди разом із батьками, зібралися перед парадним входом до Центру культури і дозвілля. Після вступного привітання ведучих, посипалась велика кількість музичних номерів. Виступала співуча молодь, гордість міста Копичинці. Серед початківців та майстрів сцени варто відзначити чарівний голос Катерини Мигалевич, Ірини Тимофій – студентки Київської державної академії керівних кадрів культури і мистецтва, лауреата І-ої премії Всеукраїнського фестивалю-конкурсу „Пісенні Медобори” – яка своїми легкими, життєвими піснями зуміла підбадьорити публіку, а ті віддячили їй запальним танком перед сценою. Не залишилась без щедрих оплесків і Вікторія Антоненко, яка, окрім звичного для себе реноме – співу, була ще й ведучою свята разом із DJ ПашКом.
Востаннє виступив гурт „Спалах”. Хлопці і дівчата вокально-інстументального ансамблю три роки поспіль грали разом, за цей час вже двічі встигли стати дипломантом всеукраїнського фестивалю-конкурсу дитячого та юнацького мистецтва „Пісенні Медобори”. Важко було публіці прощатися із здібними музикантами, а особливо музичному керівнику гурту „Спалах” панові Шпуляку. Олександр Володимирович за такий короткий відтинок часу зумів виростити із них справжніх зірок сучасної естради, тому зі сльозами на очах проводжав своїх вихованців.

На святі такого масштабу не могли обійтися без гостей з інших міст. До Копичинець завітали ще зовсім молоді рок-гурти з історичного Чорткова. Обидві команди надзвичайно сподобались всім. „Маргаріта”, що грала легкий gothic rock, заспокоїла трошки публіку, налаштувала на ліричний лад. Інший гурт з промовистою назвою „SCAIREIN” „досипав трошки іскорок” у занальний перебіг свята, тим самим запаливши серця місцевої молоді. За це на їхню адресу протягом хвилини не стихали вельми заслужені оплески.
В антрактах музичної програми проводились конкурси на призи від місцевих спонсорів. Всі забави проходили доволі жваво та цікаво. Так у змаганні зі зваження із заданим показником 115 кг, переможець отримав 5 кг ковбасних виробів. А у пивному чемпіонаті всі учасники вдосталь насолодилися хмільним напоєм. Адже на кожного припадало по 2 пива, а на переможців – по 4. Публіка переконалась в тому, що в Копичинцях пиво вміють пити.
Та на цьому свято не закінчилось. Всі з нетерпінням чекали на виступ хедлайнерів концерту, місцевих улюбленців – рок-гурту „Калі-Юга”. Ці хлопці вже багато встигли зробити у музичному просторі країни за короткий час. Вони побували на багатьох концертах, фестивалях та конкурсах. Учасники фестивалю „Червона Рута”, брали участь у тернопільській „Висадці” від 21.01.2006 року, де грали з такими „монстрами” рок-сцени як івано-франківська „Карна”. Виступ „Калі-Юги” цього разу був настільки шаленим, що неформальні меломани перед сценою мало не побили голови до сходів. Всі підспівували вже знайомі тексти гурту, а ведучий свята навіть допомагав барабанщику Анджею грати на барабанах. Вийшло дуже ефектно. Після останньої пісні „Калі-Юги” публіка на хотіла відпускати їх. Крім того, що голосно скандували назву гурту, вони ще й вимагали виконати пісню на біс. На що рок-гурт люб’язно згодився. Оплески після „геппі енду” не стихали.
Дебютний супер-концерт в Копичинцях закривали святкові фейєрверки. Під звуки та іскорки, що нависли гарячою масою над містом, ведучі дякували всім учасникам свята. А далі настала дискотека під відкритим небом. Грав DJ Malysh. Це й було останньої складовою свята Дня Молоді – 2006, яке Копичинці ніколи не забудуть. З Днем Молоді!!!
 
попередня статтяСкалі Матері Божої – 101 рік!
наступна статтяКіна не було

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

НАЙФЕСТИВАЛЬНІШЕ СЕЛО УКР...

8 серпня 2021 року село Яблунів здобуло Рекорд України, як найфестивальнішого села. Щороку тут проходять 4 фестивалі, до кожної пори року.Взимку ...