30 C
Kopychyntsi
сьогодні 14.04.2024
Архів новин 2006-2018КультураВалерій Харчишин і його "Хіт готів"

Валерій Харчишин і його “Хіт готів”

-

Валерій Харчишин відомий передусім як лідер і вокаліст рок-групи «Друга ріка». Проте віднедавна він – ще й ведучий музичної програми з дещо дивною назвою «Хіт готов» на телеканалі М1. У цій програмі людям «з вулиці» пропонують записати пісню, яка має хітів потенціал, протягом шістдесяти хвилин. Дізнатись про те, як співаку і музиканту працюється на телебаченні, вирішила «Телекритика».

 

– Валерію, хто є автором ідеї створення проекту «Хіт готов»?
– Знаєш, мені й до сих пір не відомо, хто є автором ідеї програми. Про неї вперше я почув з уст генерального продюсера телеканалу М1 Олександра Асаулюка. Мені так здається, що то саме його задум. А я на канал прийшов з власною версією програми. Публічно розголошувати свою ідею не стану, адже маю великі сподівання на те, що вона колись-таки вийде в ефір. Керівництво М1 вислухало мої наміри щодо створення музичного телевізійного продукту й запропонували стати ведучим вже наявного схожого проекту. На таку пропозицію Асаулюка я погодився дуже швидко.
 
– В такому разі ти не можеш пояснити, чому обрано назву «Хіт готов»: не то українською, не то російською мовою?
– Мені ця назва також не дуже сподобалась. Я попросив керівництво змінити її, адже зрозуміло, що тут присутній русизм. Підходжу й пропоную їм: «А давайте назвемо програму «Хіт готів», щоб смішніше було. І заодно про готів згадаємо» (сміється. – «ТК»). До речі, коли записували пілотний випуск програми, то використовували саме цю назву. Ото сміху було!!! 🙂 Я й зараз проект постійно називаю саме «Хіт готів», так само її «кличуть» друзі та авторський колектив.
 
– Чи можеш прирівняти «Хіт готов» до «Шансу»?
– Не знаю, наскільки нам це вдається робити, але ми виготовляємо програму, яка взагалі не схожа на «Шанс». У «Хіт готов» ми не вибираємо кращих з кращих виконавців, а знаходимо дійсно – наголошую на цьому – випадкових людей. Ми не є якоюсь фабрикою зірок чи штучним бізнесовим об’єднанням. Ми просто робимо хіти! Показуємо, як вони створюються, і намагаємося робити програму веселою. Тільки як це нам вдається – то вже треба слухати глядачів програми.
 
Багато людей погоджуються взяти участь в програмі задля того, щоб стати зіркою. Відверто скажу, що ми не розіб’ємо їхньої мрії, будемо підтримувати і допомагати їм, але серйозно займатися ними ми не станемо. Наша програма – це просто одна година запису у студії за лаштунками частини шоу-бізнесу. Майже 95% людей, котрі виходили зі студії, потім казали: «Так, у вас таки нелегкий труд» (сміється. – «ТК»).
 
– А ця програма дорога у виробництві?
– Ні, не дуже. Ми ж не використовуємо лімузинів, дорогих стилістів, не знімаємо кліпів з дорогими режисерами, не робимо концертів і т. д. До того ж, програму знімаємо виключно власним коштом каналу М1 й тільки на дві камери.
 
– Чи вже хтось з учасників «Хіт готов» займається професійно співом?
– Я не знаю таких учасників, все можливо. Мені тільки відомі продюсери, які цікавилися нашими співаками після закінчення випуску програми. Сподіваюся, учасники були потрібні їм саме для подальшої співпраці.
 
– Бажаєш дещо змінити формат програми?
– Ні, я би не змінював формату програми. Лише б вибрав дійсно вдалі хіти цікавих виконавців, щоб влаштувати невеличкий концерт. Тільки хочу це здійснити не через те, бо таке ж робить схожа на нашу програма, а для того, щоб задовольнити глядачів, від яких я щодня отримую багато листів. Крім того, можна влаштовувати форуми учасників, випуски дисків, різноманітні конкурси тощо. Не завадить також впровадити інтерактивне голосування за ту чи іншу пісню на створеному ресурсі. Було б непогано дати можливість слухачам безкоштовно або за винагороду завантажувати пісні наших «випускників».
 
– В ефірі ти постійно жартуєш. Як вдається перебувати завжди у доброму гуморі?
– Не знаю. Можливо, я такий є. А, можливо, мені просто цікаво працювати! Бо якби було навпаки, мабуть, не був би таким веселим (сміється. – «ТК»). Та й до того ж не вважаю себе телеведучим. Цікаво на телебаченні, та й усе. Це моє життя. А от в кліпі зніматися вже важче.
 
– Виходить, що ти зовсім не хвилюєшся на зйомках?
– Ні, не хвилююся. Більше я хвилююся перед виходом на сцену і на зйомках нової відеороботи. А в програмі «Хіт готов» я ж не співаю :), тому хвилюватися ні до чого.
 
– Пригадай щось цікаве зі зйомок…
– Цікавих моментів було насправді дуже багато. Коли ми починали знімати перші програми, люди бачили у моїх руках мікрофон з написом «М1». Зупинялися, запитували мене, що я роблю з ним, чи бува не став телеведучим. Та особливо цікавими моментами можна назвати ті, коли підходив до якоїсь з майбутніх героїнь, а вона тебе ні за що одразу «матом» таким конкретним посилає (сміється. – «ТК»). Я в шоці, бо ніби й нічого поганого їй не сказав… Щодня трапляються кумедні випадки, і, що цікаво, практично всі найсмішніші шматки потрапляють в ефір програми.
 
– Яке твоє особисте ставлення до програми «Хіт готов»?
– Ця програма насамперед є розважальною, в ній я так само розважаюся. Зовсім не вважаю її дуже серйозною. Серйозним є лише те, що ми показуємо, як насправді створюються хіти. Воно, звісно, не виглядає так гламурно, як потім у кліпах чи на радіо. Але цим ми наступаємо на горло, мабуть, деяким сучасним виконавцям, адже показуємо за лаштунками все, чого б не хотілося показувати зіркам. Всі ми знаємо, що дехто з зірок взагалі не вміє співати, і більшість їхніх концертів проходить під фонограму. А ми показуємо, як насправді завдяки технічним засобам витягуються можливості голосу.
 
– А що, справді можна записати пісню за одну годину?
– Жодна наша зірка не записує пісню за одну годину, позаяк намагається зробити її дуже якісною, тому запис триває довго. Ми ж показуємо лише сам процес, і те, що можемо швидко записати пісню, щоб людям було цікаво дивитися і щоб програма була більш динамічною. Інколи таки можна записати пісню не за одну годину, а то й за менший відтинок часу. Такий випадок трапився зі мною, коли записували демо-версію пісні «Три хвилини» (вона якраз і триває трохи більше трьох хвилин). Записали її з першого дубля і при прослуховуванні вирішили, що нехай все так і залишиться. Так і зробили. Хоч потім змінювали аранжування, але записали пісню ми дуже швидко.
 
– У яких ще телевізійних проектах ти брав участь як ведучий?
– Я ніколи не був телеведучим. Лише одного разу мене попросили на «Новорічну ніч з М1» вести програму Karaoke star. Там я вперше був в якості телеведучого, виходив на сцену, виголошував номери. До цього часу я й в дитинстві не був жодного разу ведучим. Та й взагалі, вважаю, що я є найгіршим телеведучим на українському телебаченні.
 
Наразі мені виходить працювати лише у форматі програми «Хіт готов». Можливо, коли в мені відкриються якісь нові чакри, тоді стану справжнім, професійним ведучим. В Україні є багато телеведучих, яких приємно бачити і слухати. Мабуть, і я таким колись стану, але такої мети не маю.
 
– Назви українських телеведучих, з яких потрібно брати приклад?
– Мені подобається, як веде свою програми Савік Шустер. Раніше завжди прокидався разом з програмою «Підйом» на Новому каналі, з її незрівнянним ведучим Юрієм Горбуновим. Колись також подобався Дід Андрон (Андрій Підлужний) на каналі М1, але він, з невідомих мені причин, покинув програму. У жодному випадку я б не переключав Васю Фролову і Машу Єфросініну.
 
– Чи плануєш у майбутньому тісно пов’язати своє життя з телебаченням?
– Як телеведучий, то навряд чи, а продюсером таки б хотів бути. Та думати про телебачення я не маю часу, бо, окрім «Хіт готов», зайнятий підготовкою до виходу нового альбому гурту «Друга ріка».

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...