30 C
Kopychyntsi
сьогодні 14.04.2024
Архів новин 2006-2018КультураТролейбусний "Арт на Дроті"

Тролейбусний “Арт на Дроті”

-

11 липня у Тернополі відбулась нестандартна та доволі-таки дивна та непересічна подія – "Арт на Дроті". Суть проекту полягала в тому, що молоді поети, художники, фотографи могли б реалізувати себе і не будь-де, а у громадському транспорті, а саме в тролейбусі. Чому така інформація саме на на нашому сайті, що переважно пише про Копичинці? Все дуже просто, адже двоє з учасників цього дійства є копичанами котрих можна зустріти на вулиці – Сергій Оцел та Міла Казимирів.

Тролейбус їхав без зупинок через цілий Тернопіль, посадка здійснювалась щогодини в центрі міста. Протягом всього маршруту молоді автори читали вірші, малювали, фотографували.

Більш детальніше про подію можна почитати тут  

Ми все таки вирішили поцікавитись, як все виглядало з погляду безпосередніх учасників Сергія та Люди.

-Сергію, скажи, наскільки це дивно виглядало збоку, чи прохожі навіть не помічали?

Ну, ми зовні практично не видозмінювали(за винятком кількох приклеїних афіш) тролейбуса, тому особливої надуваги, що з боку водіїв, що з боку прохожих не було. Це екскурсійний тролейбус і те, що він не зупинявся на зупинках також нікого не бентежило. Хіба на зупинці при посадці/висадці при виді великої кількості люду і журналістів з телекамерами прохожі часом зупинялись подивитись що то твориться; дехто фотографував на мобільний і йшов далі.

– Чи очікували ви на таку кількість людей, чи навпаки, розчаровані масовістю заходу?

По своїй "природі" тролейбус розрахований на 40 посадкових місць. На кожен рейс ми зробили по 30 флаєрів, відвівши десяток місць для учасників і преси. Остання отримувала акредитацію безкоштовно! Всі місця були продані, а при перших двох виїздах(16:00 і 17:00) було близько півтора десятка "стоячих" пасажирів, які не встигли купити флаєр, але мали бажання відвідати захід. Ми очікували на таку аудиторію, хоча і справжньою несподіванкою стало те, що було багато присутніх з інших міст, таких, як Львів, Рівне, Теребовля, Заліщики, Івано-Франківськ і навіть Херсон, – які приїхали в Тернопіль спеціально на цей захід.

– А чи буде щось подібне в майбутньому?

Літературна студія "Дзеркало" уже має і розглядає як мінімум 3 літературно-мистецькі проекти на майбутнє – не менш креативні і концептуальні. Очікується щомісячна "літературка" в арт-барі "Коза", і щоквартальні більш масові заходи, на кшталт даного, проте все буде залежати від спонсорів, відношення влади до подібних акцій і насамперед від публіки, сприйняття нею подібного і бажання митців творити і доносити своє твориво до глядача.

– Ти як представник молодої літератури, чи бачиш щось подібне і в нашому місті. Ну не обов’язково тролейбус =) скажімо якась інша "літ-тусівка"?

Давно виношую ідею зробити шота подібне, ба навіть краще у нашому містечку – якісь, скажімо "читання на перефирії" і т.д. Планував це зробити вже в червні цього року, але сесія, диплом, захист практики… То мало бути несподіванкою, проте, якщо вже ти зачепив це питання, то обмовлюсь, що якщо все піде добре – і місцева влада і самі копичани підуть на зустріч, то у нас таки відбудеться вищезгадана(можливо під іншою назвою) літературно-мистецька акція вже десь у серпні-вересні. Точна дата поки не відома, проте, я вже активно працюю над програмою, роблячи її максимально насиченою, цікавою, актуальною і головне доступною місцевому глядачу. Сподіваюсь місцеві митці відгукнуться і приєднаються до дійства. Дякую за увагу!

– Думаю наш портал із задоволенням приєднається і всебічно спрятиме такому проекту в нашому місті. Людо, а які твої думки відносно цього мистецького арт-проекту?

Було круто. Наскільки я зрозуміла, то в майбутньому багато чого планується. Приємна компанія – теж великий плюс. Там зібрались справді творчі люди, які не побоялися показати свій талант та вголос розповісти незабутніми словами про те, що всіх турбує, про ті почуття, які кожен переживає, про ті страхи, сумніви та емоції які часом бувають присутні в нашому житті. І плюс – я вважаю , що в нашому містечку 100% можна організувати щось подібне, адже та кількість талантів, яка в нас присутня – це справді скарб. Просто потрібно всіх частіше збирати в одному місці і в один час для того щоб щось подібне вигадати та організувати.

Спонсор допису: Любите читати книги, журнали на своєму улюбленій електронній книзі? Тоді вам буде потрібна обложка для kindle, щоб захистити її від пошкоджень

Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...