30 C
Kopychyntsi
сьогодні 25.04.2024
Архів новин 2006-2018Культура„Мойсей” устами театру поезії

„Мойсей” устами театру поезії

-

Щойно завершився концерт присвячений 150-річниці з дня народження Івана Франка. Великий Каменяр заслужив тієї сильної любові, яка вилилась у діях та вміннях копичинецьких талантів. Глядачі, що прийшли вшанувати пам’ять митця, співали разом пісні Франка, а тривожні звуки поезії зігрівали їхні душі. Вражаючою була постановка на поему „Мойсей”, яку виконав народний театр поезії „Слово”

 

 

Вимкнули світло і лиш синій прожектор освічував біле полотно завіси. Початку постановки довелось чекати довго, але тиша, що настала в залі, трішки насторожувала та наводила на трагічний лад. З-за полотна з’явились тіні акторів, що хаотично рухались з одного боку сцени в інший. Лунала мінорна музика. Всі з нетерпінням та острахом чекали перших слів.

Актори, як то годиться, були одягнені у національні костюми, свитки, подекуди з вишивкою. Відчувалась трагічність поезії. Актори вміло передали той дух давнини, яким жив Великий Каменяр. Слова, що заповідав пророк, є актуальними і сьогодні. Душа радіє, коли бачиш молодь, які з любов’ю поставились до поезії Франка і так вміло та відповідально вшанували його пам’ять.

 
 
У ролі пророка виступив В.Білик. Він вдало влився в образ Мойсея. І це не дивно, адже Володимир вже давно займається поезією і є одним із кращих читців України. Також у постановці взяли участь: Соломія Савка, Христина Хлібович, Роберт Бабаян, Максим Сагайдак, Олесь Сич, Діана Ярмоленко, Ірина Білик, Мар’яна Гуменюк та ін.

 
Велика заслуга у здійсненні такої постановки належить як самих акторам, так і керівнику театру поезії „Слово”, режисеру Руслані Савці. „Ну як, вони добре розмістились на сцені, не розбігались?” – схвильовано запитала вона після виступу. Насправді, вміння талановитої режисерки показало життя Мойсея саме таким, яким бачив його сам Іван Франко.
 
попередня статтяСвятковий концерт
наступна статтяНаш дім – гуртожиток
Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

ЗУСТРІЧ З ОСТАПОМ ДРОЗДОВ...

Сьогодні відбулась зустріч - діалог із Остапом Дроздовим у Копичинецькій бібліотеці для дорослих. Говорили не про прості буденні речі, а про самоіден...

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ СЕЛА ОРИШ...

30 серпня відбулося святкування Дня села Оришківці!